Haberler

PKK'nın 8 Gözlü Mağarasında 4 LCD TV Çıktı

Güncelleme:

TSK son dönemde yaptığı başarılı operasyonlarla, PKK'lı teröristlerin ana karargah noktalarından biri olarak kullandığı Yüksekova'daki 8 gözlü mağarayı yerle bir etti.

Bölgedeki güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, TSK'nın başarılı operasyonları sonucunda Hakkari Yüksekova'da bulunan İkiyaka Göllerbaşı bölgesinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından ana karargah olarak kullanıldığı değerlendirilen 8 gözlü mağaraya girildi. Yerleri halıfleks kaplı mağaranın bayan ve erkek hücreleri halinde kullanıldığı belirlenirken, güvenlik kuvvetlerince açılan ateşlerde mağarada meydana gelen yangın bazı bölümleri tahrip etse de çoğu malzeme olduğu gibi ele geçirildi.

4 LCD TV

Mağara ve yakın çevresinde yapılan aramada, 1 doçka makineli tüfek, 1 Kalaşnikof, 1 biksi, 8 el bombası, 332 adet doçka fişeği, 144 biksi fişeği ile yine bu silahlara ait çok sayıda mühimmat ele geçirildi. Mağaralarda ayrıca, sözde elebaşları tarafından kullanıldığı tahmin edilen 4 LCD televizyon ile mutfak malzemeleri de bulundu. Yapılan aramalarda 15 çuval patates, 18 çuval pirinç, 15 çuval soğan, 16 çuval şeker, 44 çuval un, 400 kilogram salça, 9 çuval çay, 45 kilogram tahin, 100 kilogram pekmez, 50 kilogram bezelye, reçel, zeytin, tulum peyniri ve ayrıca örgütsel doküman da ele geçirildi.

'SON DİRENİŞ NOKTASI'

Dağlıca'ya yakın bir yerde bulunan İkiyaka Dağları, bölücü örgütün "son direniş noktası" olması nedeniyle büyük önem taşıyor. Dağlıca'ya yapılan terörist saldırıların ana kaynağı bu dağlarda yuvalanan kamplardan kaynaklanıyor. Bu dağlardaki 9 stratejik noktanın güvenlik kuvvetlerince ele geçirilerek teröristlerden temizlendiği belirtilirken, TSK son dört şehidini de bu operasyonlar esnasında verdi.

ÖRGÜTÜN BİTİŞİ KAYITLARA GEÇTİ

TSK'nın operasyonları neticesinde İkiyaka Dağları artık PKK için bir "mezarlık" olarak değerlendiriliyor. Bölgenin kendileri için önemini bilen bölücü terör örgütünün elebaşılarından Murat Karayılan, kaçtığı Zap Kampı'ndan kalan son teröristlere talimatlar yağdırıyor. Karayılan telsiz konuşmalarında, "Güvenlik güçleriyle temastan kaçının, mümkünse uzaktan ateşle temas kurun veya olmadı intiharı da göze alın ve el bombalarıyla üzerilerine gidin" derken, askerin çok kararlı olduğunu dillendiriyor. "Son verdikleri kayıplar da askeri yıldırmadı, geri adım attırmadı, sürekli saldırmaya devam ediyorlar" ifadesini kullanan Karayılan, "Aksi takdirde bu bölgeyi terk etmek zorunda kalırız. Bu, Türkiye'deki sonumuz olur. Direnin, kayıpları göze alın ve gerekirse ölün" diyor.

LİDER KADRO ÇOKTAN KAÇTI

Telsiz konuşmalarında, söz konusu dağlardaki çatışmaların sadece bölgeyi değil tüm Türkiye'yi ilgilendirdiğini aktaran Karayılan, "o nedenle buradayım, yanınızdayım, ölümü göze alarak geldim" ifadesini kullanıyor. Ancak Karayılan "yanınızdayım" derken aslında Zap Kampı'ndan konuşuyor ve her an kaçmak için hazırlıklarını sürdürüyor. Karayılan'ın "direnin" dediği teröristlerin lider kadrosu da aslında çoktan bölgeyi terk etmiş durumda. Sözde lider kadrosunun İkiyaka Dağları'nın en geri bölgesi olan Göller mevkisine kaçtığı belirlendi.

İşte PKK mağarasından çıkanlar;







Kaynak: Haberler.com / Güncel

Murat Karayılan Yüksekova Dağlıca Hakkari Güncel Haberler

500

Yorumlar (100)

ahmet:

yallan haber hepsi sözde magra o kadar şey sayıyorlar 3 tane turşu bidonu resmi ve bi çöp evden mutfak toplama resim hepsi milleti bari kandırmayın

7
37
yanıtYanıtla
himmet:

terörüs ve terör işini tankla topla veya füzeyle yapmıyor doğanlar söz ve adı şiddet olmayan açıklamalarıyle öbür yarasalar ise turşu bidonu ve tüpgaz çiftcinin bitkiye verdiği gübreyle ve bisiklet bilyeleriyle yapıyor ne bekliyordun yazık size acıyorum kimin tarafındasınız uyan gafletten bunca yanan evlatlar kime feda

yanıt2
yanıt0
dfgfg:

geberrrrr pkk=hdp=chp

32
10
yanıtYanıtla
müslümanlık onurumuzdur:

hayvanı bağlasan durmaz ama pkklılar nasıl makluksa duruyor işte.

39
3
yanıtYanıtla
muroMobil-ANDROID:

en rezil terör örgütü pkk galiba pislik içinde yaşayıp bi hiç ugruna oluyorlar.

34
6
yanıtYanıtla
YAŞLI VE ÖFKELİ:

MAĞARA ADAMLARI NE YAPACAK TV Yİ. HEPSİDE ÇALINTIDIR.

31
6
yanıtYanıtla
deniz sude:

Böyle mağaralarda yaşayıp mi devlet kuracaksınız. . İnsanlık mağaradan çıkalı milyonlarca yıl oldu. Siz hala nerdesin dünya değişti hevaller AK PARTİ var hadi önlerinden çıkın bize katilin

32
5
yanıtYanıtla
Mardinli Mobil-ANDROID:

bütün müslüman ülkeler karıştırılmaya çalışılıyor gavurlarin oyununa gelmeyelim hepimiz din kardesiyiz

35
2
yanıtYanıtla
ADANALI:

buraya yorum yazan hewaller atıp tutmuşda bende 2004 hakkaride askerdim , bunlar 30 senede dağda kalsa eğitim alsa eşek yine eşek kardeş , biz 20 yaşında askerdik kaç kere gelip yüz yüze çatışdılar? varsa yoksa 300-500kilo gübra patlatsınlar onlarda bitti şimdi ağlamaya başladılar ateş kes diye kekolar

33
4
yanıtYanıtla
72 BETMEN:

He babam oraya bi delik fotoğrafı koysunlar iki dağınık eşya ki fotoğrafların mağaranın içinde çekildğide meçhul sizde inanın bunlar itibarsızlaştırma projelernin ucuz oyunları kardeşlerim sizin yüreğnzi tatmin etmk için yaplan şeylr bizi tek kurtarack şey BARIŞ''dır.

8
29
yanıtYanıtla
Tüm 100 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title