Haberler

    Pekinel kardeşlerin hedefi 500 bin çocuğu müzikle buluşturmak

    Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın (CSO) Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, geçen hafta düzenlenen sezon açılışında, dinleyicilere müzik ziyafeti sunan ve konser serileri sonrasında konuşan Pekinel kardeşler, Anadolu'da genç müzisyenlerin yetişmesi amacıyla uzun yıllardır eğitim...

    Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın (CSO) Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, geçen hafta düzenlenen sezon açılışında, dinleyicilere müzik ziyafeti sunan ve konser serileri sonrasında konuşan Pekinel kardeşler, Anadolu'da genç müzisyenlerin yetişmesi amacıyla uzun yıllardır eğitim programı sürdürdüklerini belirtti.

    Güher Pekinel, sanatçının en önemli görevlerinden birisinin gelecek nesilleri yetiştirmek ve düşünmek olduğuna dikkati çekerek, gençlerin müzikle yetişmesi için çalıştıklarını söyledi.

    Pekinel, Anadolu'ya yayılmak amacıyla "Güher- Süher Pekinel Anadolu Carl Orff Eğitimi" projesiyle çocuklara anaokuldan başlayarak müzik eğitimi verdiklerini, projelerinde sanatın diğer alanlarını da içine almaya çalıştıklarını kaydetti.

    Müziğin, çocuklar üzerinde çok daha derin bir etkisi olduğunu vurgulayan Pekinel, şunları ifade etti: "Son köye kadar erişmek istiyoruz. Durumu iyi olan okullar zaten ödeyebiliyorlar hocalarının ücretlerini ama Anadolu'daki okulların çoğu bunu yapamıyor. QNB Finansbank sayesinde hocalarımızı eğittik. Programın, 3 yıl boyunca bunun, sürdürülebilir olup olmadığını denedik, teyidini aldık. Bu yıl, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek, 1200 öğretmenle Anadolu'nun 40 iline erişeceğiz. 200 bin okul öncesi ve ilköğretim çocuğuna eğitim vermiş olacağız. Bu bizim için konserde duyduğumuz mutluluğun da üstünde bir mutluluk."

    "Hedefimiz iki sene sonra 500 bin çocuğa ulaşmak"

    Süher Pekinel ise eğitim süresince ailelerin de çocuklarıyla gelip dersleri dinlediğini, Anadolu'da insanların öğrenmek için istekli olduklarını kaydetti.

    Pekinel, "Güher- Süher Pekinel Anadolu Carl Orff Eğitimi projesini MEB ile yürütüyoruz. Hedefimiz iki sene sonra 500 bin çocuğa ulaşmak. MEB ile iş birliği içerisinde, iki eğitim öğretim döneminde toplam 6 müzik öğretmeni, Salzburg Mozarteum Enstitütüsü'nde burslu olarak İngilizce eğitimlerinin adından Orff Schulwerk alanında, en iyi ve uluslararası eğitimi alıyorlar. Bu öğretmenler Türkiye'ye dönüşlerinde Anadolu'da devlet okullarında, okul öncesi ve müzik öğretmenlerine seminerler verdi. Seminer alan öğretmenler, kendi il ve ilçelerinde bunu diğer öğretmenlere ve ardından çocuklara aktardı. Bu bir çember gibi birbirine bağlı büyüyor." şeklinde konuştu.

    Projenin YÖK vasıtasıyla üniversitelere yayılmasını istediklerini vurgulayan Süher Pekinel, "YÖK Başkanımız bütün bir ilgiyle bizi dinlemişti. 'Ne zaman isterseniz size açığım' demişti. Kendisiyle görüşmeyi arzu ediyoruz tekrar." dedi.

    Kaynak: Hürriyet / Magazin

    Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Magazin Haberler

    Bakmadan Geçme

    ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title