Haberler

Pebble'ın Yaratıcısı Webrazzi Summit 2012'de!

Güncelleme:

4 Ekim'de Point Hotel Barbaros'ta tüm dünyanın peşinden koştuğu dünyaca ünlü Pebble saatlerinin yaratıcısı Eric Migicovsky'yi ağırlıyor.

Projesi için internet üzerinden 100 bin dolar destek ararken karşısında 10 milyon dolarlık bir fon bulunca dünya basınının da ilgisini çeken bu sıradışı girişimci, cesur adımların, internet dünyasının ve büyük desteklerin ardındaki çarpıcı verileri katılımcılarla paylaşacak.

ABD'nin ünlü topluluk destekli yatırım toplama servisi Kickstarter'da kendi geliştirdiği "akıllı kol saati: Pebble" projesine tam 10 milyon dolar toplayarak Kickstarter'ın "en çok destek toplayan rekor girişimi" unvanını alan projenin gözü kara girişimcisi Eric Migicovsky, 4 Ekim'de gerçekleştirilecek olan Webrazzi Summit 2012'nin konuşmacıları arasında yer alıyor. Dünyada ilk kez iOS ve Android platformlarla uyumlu bir akıllı saat modeli geliştiren Migicovsky, projenin A'dan Z'ye tüm detaylarını, başlangıç ve gelişim aşamalarını, korkuları ve umutlarıyla birlikte katılımcılara anlatacak.

Pebble: Akıllı kol saati

Günümüzde mobil cihazların yanında kol saatleri de giderek akıllı hale gelmeye başlıyor. Pebble adlı proje, ilk kez iOS ve Android platformlarla uyumlu bir akıllı saat modeli geliştirerek bir sonraki akıllı cihaz teknolojisinde öncü rolü üstleniyor.

Pebble, 144 x 168 piksel çözünürlüğünde e-kâğıt ekrana sahip olan, çağın teknolojisine uygun ergonomisiyle dikkat çeken bir kol saati. Diğer klasik saatlerden temel farkı, Bluetooth teknolojisi sayesinde iPhone, iPad, iPod ve Android işletim sistemli telefonlarla bağlantı kurabiliyor olması. USB üzerinden kolaylıkla şarj dilebilen bu kol saati, enerjisini yaklaşık bir hafta koruyabiliyor. Ekranı çizilmeyen, titreşim özelliği bulunan ve su geçirmeyen Pebble, iOS 5.0 ve Android OS 2.3 ve üzeri sürümleri destekliyor.

Eric Migicovsky'nin yaratıcısı olduğu Pebble'ın marifetleri bunlarla da sınırlı değil. Akıllı kol saati, aynı zamanda hava durumunu gösteriyor, türlü hatırlatmalar yapabiliyor, SMS, e-posta ve arayan numaraları tek tek gösteriyor. Facebook ve Twitter mesajlarını kullanıcılara titreşimle ulaştırırken, aynı zamanda bisikletçiler ve koşucular için de mesafe, hız, zaman gibi kritik verileri bir çırpıda ekranında gösterebiliyor. Cep telefonunuz uzakta çaldığında, saatin üzerinde kimin aradığını görebiliyor, iPod'la müzik dinlerken saati bir uzaktan kumanda gibi kullanabiliyorsunuz.

Pebble nereden nereye?

Özellikleri saymakla bitmeyen Pebble akıllı saat projesini Nisan ayında Kickstarter'a yükleyen Migicovsky, ilk 28 saat içinde 1 milyon dolar toplamış, ilk bir hafta içinde de 30 bine yakın kişiden irili ufaklı maddi destek almayı başarmıştı.

Bugün üç farklı renkte seri üretime hazır olan Pebble saatler, Kickstarter üzerinden 99 $'dan satışa sunuldu. Yıl sonuna doğru 149 $'dan perakende mağazalarında satılmaya başlanacağı düşünülüyor.

Pebble ile ilgili videoya http://vimeo.com/40128933 adresinden ulaşabilirsiniz.

Kaynak: Bültenler / Teknoloji

Teknoloji Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title