Haberler

Pasof 'Torun Okusun' Diye Emekli Çiftçi, Tarlasını Bağışladı

'Torun okusun' diye emekli çiftçi, tarlasını bağışladı YÖK kararıyla Ardahan Üniversitesine bağlı olarak Posof İlçesine yüksekokul açılacağı haberini duyan 89 yaşındaki emekli çiftçi Nurettin Çelik, "Torun okusun" diyerek 30 dönümlük tarlasını bağışladı.

'Torun okusun' diye emekli çiftçi, tarlasını bağışladı

YÖK kararıyla Ardahan Üniversitesine bağlı olarak Posof İlçesine yüksekokul açılacağı haberini duyan 89 yaşındaki emekli çiftçi Nurettin Çelik, "Torun okusun" diyerek 30 dönümlük tarlasını bağışladı.

Açılacak yüksekokulun müjdesini vermek ve daha önce tahsisi yapılan binalarda incelemelerde bulunmak için Posof'a gelen Ardahan Ünivresitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Posof Belediye Başkanı AK partili Cahit Ulgar ile görüştü. YÖK kararı ile Posof'a yüksekokul açacaklarını bildiren Prof. Dr. Korkmaz, ilçenin gelişmeye çok elverişli olduğunu belirtti. Prof. Dr. Korkmaz, "Doğal ve organik tarıma çok müsait bir yer. Posof'ta yüksekokul açılması hem uluslararası hem strateji hem de göçün önlenmesi açısından çok önemli" diye konuştu.

Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar ise, "Göreve geldiğimiz süre içerisinde dile getirdiğimiz yüksekokulun açılmasında desteklerine esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Ramazan Korkmaz hocamıza çok teşekkür ediyoruz. Yüksekokul açılması için alt yapımızı tamamlamaya yönelik çalışmalarımız devam etti. Eksikliklerin tamamlanması konusunda üzerimize düşen ne görev varsa yapmaya hazırız" dedi.

Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, yüksekokul için önceden tahsis edilen Kültür ve Turizm Bakanlığına ait üç katlı ve şimdiye kadar kütüphane, halk eğitim müdürlüğü ve imam hatip olarak kullanılan binada inceleme yaptı. Binalarda inceleme yaparken karşılaştığı Nurettin Çelik, "Yeter ki torunlarımız okusun. Ben 50 bin liralık 30 dönümlük tarlamı bağış yapmak istiyorum" dedi. Nurettin Çelik'i düşüncesinden dolayı kutlayan Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, ""İşte bu söz her şeye değer. Nurettin dede herkese örnek olmalı. Helal olsun Posofluya. Nur yüzlü adam helal olsun sana" diye konuştu. Bağışla ilgili işlemlerin daha sonra yapıcağı bildirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ramazan Korkmaz Nurettin Çelik Ardahan Posof Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title