Haberler

Paraşütle 95 Kişilik Rekor Atlayışı Rüzgara Takıldı

Cumhuriyetin 95'inci yıldönümü öncesi yapılan hazırlıklar kapsamında, İzmir'in Selçuk İlçesi'nde 95 serbest paraşütçünün havada Türk bayrağı şeklini alarak bir rekora imza atma hedefi, şiddetli lodos engeline takıldı.

Geçen yıl '42 Way Türkiye Çoklu Tutuşma Rekoru'nu kıran amatör Türk paraşütçüler, yeni bir rekor için tekrar bir araya geldi. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait C-160 Transall uçağıyla yapılması planlanan atlayışını izlemek için THK Genel Başkanı Kürşat Atılgan ile Devlet eski Bakanı Kürşad Tüzmen de THK'ye ait uçakla Türkiye'nin ilk ve tek atlayış merkezi olan THK Efes Atlayış Merkezi'ne geldi.

Cumhuriyetin 95'inci yılının kutlanacağı 2018'de, 95 paraşütçüyle havada Türk Bayrağı şeklini alarak bir rekora imza atmak için geçtiğimiz yıldan bu yana çalışmalarını sürdüren paraşütçüler, rüzgara takıldı. Şiddetli rüzgar nedeniyle rekor denemesi de olacak atlayışı gerçekleştiremedi.

Gruba bu yıl başarılı bulunan 36 amatör paraşütçünün dahil olduğu belirtildi. Son 10 gün içinde C-160 uçağıyla 459 atlayış gerçekleştirildiği ifade edildi. Atlayışı gerçekleştiremeyen gruba, THK Genel Başkanı Kürşat Atılgan ile Kürşat Tüzmen başarı sertifikası verdi.

ÖNEMLİ OLAN HEDEF

THK Genel Başkanı Kürşat Atılgan, "Hava kuvvetlerimizin bize tahsis etmiş olduğu bir C-160 uçağıyla, bir hafta boyunca burada rekor denemeleri yaptılar. Uzun süredir, burada böyle bir imkan bulamadıkları, antrenmandan yoksun oldukları için rekoru tazeleyemediler. Yeni rekor kıramadılar. Amatör paraşütçü arkadaşlarımıza sağlayacağımız olanaklarla çok daha güzel rekorlara ulaşacaklar. Devletimizin de bir takım kurumlarını, yetkililerinin, siyasilerin, Spor Bakanlığının bu işe eğilmesi için çabalarımız olacak. Eski bakanlarımızdan sayın Tüzmen de bu grubun içinden bir paraşütçü. Onların tüm kurumların desteği ile arkadaşlarımızı yeni rekorlara taşımak için gayret göstereceğiz. Önemli olan hedefinizi iyi belli edeceksiniz. O hedef için gayret göstereceksiniz. Amatör paraşütçü arkadaşlarımızla ilgili önümüze bir hedef koyduk, inşallah onların daha güzel neticeler alacakları günler göreceğiz" diye

ULUSLARARASI BİR ORGANİZASYON DÜŞÜNCESİ

Uluslararası bir paraşüt organizasyonun ülkede gerçekleştirilebileceğini söyleyen Atılgan, "Aslında organizasyonlar açısından G20 toplantılarına ev sahipliği yapan bir konuma geldik. Bu branşta da dünya çapında bir şampiyona burada düzenlenebilir. Bu, çok ciddi bir gelir de getirebilir. Bu iş için iyi organize olmak lazım. İyi çalışmak lazım. Dünyada en gelişmiş ülkelerde bile THK gibi bir organizasyon yok. Gazi Mustafa Kemal işaret edip, bu kurumu kurduğunda, ne kadar ileriyi gördüğünü şükranla anıp, hem de taktir etmek lazım. Türkiye'de bir uluslararası organizasyon yapılabilmesi için arkadaşlarda gerekli bilgi birikimi ve tecrübe var. Önemli olan onun kaynaklarını bulmamız. Türk Hava Yolları, Koç holding gibi bir sponsor bulmamız lazım" deyi konuştu.

TÜZMEN İMKANLARA DEĞİNDİ

Devlet eski Bakanı Kürşad Tüzmen, "Türkiye'de çeşitli spor branşlarında bulundum. Bu rekor denemeleri paraşütçüler işin en üst noktası. En fazla adrenalin salgılanan spor dalı, paraşüt. Fakat, Türkiye'de gerek ordumuzun yetiştirdiği personel, gerekse sivil havacılıktan yetişen personel oldukça az. Paraşütçü sayılarını artırmak, bu sporu Türkiye'de herkese tanıştırmak için herkes elinden geleni yapmalı" dedi.

Buradaki sporculara inandığını ve güvendiğini belirten Kürşad Tüzmen, "Önümüzdeki günlerde bize çeşitli rekorları rahatlıkla kazandıracaklardır. Bu işte bilek de lazım, yürek de, beyin de, güç de. Biz de hepsi var. Fakat her şey imkan. Doğru dürüst hava tünelimiz yok. Arkadaşlar çok iyi bir şekilde kendilerini yetiştirdiler. Üç sene geçti. Fark etmeden paraşütçülüğü çok iyi noktalara getirebilirdik. Antrenmandan hemen çekildiğiniz anda normalde yapabileceğiniz hareketleri yapamıyorsunuz. O da tehlikeli bir hal alıyor. İnşallah onları da yaparız. Atlayış sayılarını artırarak, Türkiye'ye en iyi şekilde hizmet ederiz" diye konuştu. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kürşat Atılgan Kürşad Tüzmen Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title