Haberler

Özgürlüğe Gaza Bastı

Güncelleme:

İzmir'de 2012 yılında örgüt lideri olduğu iddiasıyla 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kişisel verileri kaydetmek, devletin güvenliğine ilişkin belgeleri temin etmek' suçlarından müebbet ve 9 yıl hapis cezası istemiyle tutuklanan işadamı Bilgin Özkaynak, 2 yıl 2 ay sonra diğer 9 tutukluyla birlikte özgürlüğüne kavuştu. Özkaynak, cezaevi çıkışında çok özlediği arabasına binip İstanbul'a gitti.

İzmir 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen "Gizli bilgi ve belge bulundurma' davasının dünkü duruşmasına tutuklu sanıklar Bilgin Özkaynak, Coşkun Başbuğ, Narin Korkmaz, Safiye Köten, Hakan Oğuzhan ile tutuklu muvazzaf askerler Bülent Acar, Bülent Akbaş, Engin Çırakoğlu, Engin Karatekin ve Onur Süer ile avukatlar katıldı.

Mahkeme Başkanı Orhan Kızıltaş, tüm sanıkların tahliye edilmesine karar verdiğini açıkladı. Kızıltaş, kararın 'Tutuklu sanıkların tutukluluk sürelerinin 2 yılı aştığı, delillerin büyük oranda toplandığı, mevcut delil durumu, sanıkların sabit ikametgah sahibi olmaları, adli kontrol tedbiriyle kaçma şüphesinin önüne geçilebileceği' gerekçesiyle alındığını açıkladı.

Kızıltaş, tahliyesine karar verilen sanıkların tüm duruşmaları takip etme zorunluluğu getirildiğini ve yurtdışına çıkış yasağı ve adli kontrol hükümlerinin uygulanmasına hükmedildiğini belirtti.

Davanın 1 numaralı sanığı olan işadamı Bilgin Özkaynak'ı tutuklu bulunduğu İzmir 1 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza infaz Kurumu'ndan dün saat 20.00 sıralarında tahliye edildi. Küçüklüğünde geçirdiği çocuk felci nedeniyle ortopedik özürlü olan ve koltuk değnekleri ile içeriden çıkan Bilgin Özkaynak'ı cezaevi kapısının önünde eşi Filiz Özkaynak, kendi ismini taşıyan oğlu ile avukatları Muzaffer Sevgi Sakarya ve Murat Ergün ile yakınları alkışlarla karşıladı.

Sevdiklerine sarılıp özgürlüğünü kutlayan Özkaynak, uzun süredir binmediği 34 ADA 89 plakalı engelliler için dizayn edilmiş Mercedes otomobilinin direksiyonuna geçti. Direksiyonun başında elini kaldırıp sevdiklerini selamlayan Özkaynak, "Selam özgürlük ben geldim. Bas gaza İstanbul'a" deyip yanında eşi ve oğlu ile birlikte yola çıktı.

Özgürlüğüne 2 yıl 2 ay sonra kavuşmanın mutluluğunu yakalayan Bilgin Özkaynak'ın dün geceyi İstanbul Bostancı'da evinde geçirdiği öğrenildi. Özkaynak'ın avukatı Muzaffer Sevgi Sakarya, şunları söyledi:

"Yoldayken telefonla görüştüm. Tahliye olduğu için çok mutluydu. Mutluluktan uçtuğunu, özgürlüğün güzel olduğunu söyledi. Sapanca'daki evinde büyük bir kutlama partisi düzenleyeceğini söyledi. Avukatlarını da davet etti. Kendisi boşu boşuna 26 ay cezaevinde yattı. Ama er geç adalet yerini buldu. Tahliyenin ardından davadan beraat bekliyoruz. Bunun bir 'kumpas' olduğu apaçık ortada. Bu kumpası düzenleyenler hakkında İçişleri Bakanlığı ve Cumhuriyet Başsavcılığı ayrı ayrı soruşturma başlattı. Yaklaşık 500'e yakın kişinin ifadesi alınacak. Operasyon yapan ve emri verenlerin ifadeleri alınıyor. Benim müvekkilimin de bu konuda ifadesini aldılar. Kendisi komplonun nasıl olduğunu müfettişlere belirtti. Mahkeme de zaten operasyonu yapan emniyet müdürünü ve polisleri tanık olarak dinleyecek. İnşallah asıl suçlular ortaya çıkartılır."

OLAYIN GEÇMİŞİ

TMK 10'uncu maddesiyle görevli savcı Zafer Kılınç'ın 'Askeri gizli bilgi ve belgeler ele geçirme, bulundurma' suçlamasıyla 49'u muvazzaf asker, 79'u tutuklu 357 sanık hakkında hazırladığı iddianamede sanıklar hakkında 2 yıl ile ömür boyu hapis arasında değişen cezalar istenmişti.

İddianamede adı geçen 831 mağdurdan arasında devlet memuru, asker ve MİT mensuplarının da bulunduğu çok sayıda kişinin suç örgütü tarafından 'fişlendiği' iddia edilmişti. Çete lideri olduğu iddiasıyla suçlanan marina işletmecisi Bilgin Özkaynak ile Narin Korkmaz hakkında, 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kişisel verileri kaydetmek, devletin güvenliğine ilişkin belgeleri temin etmek' suçlarından müebbet ve 9'ar yıl, sanıklar arasındaki Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Koramiral Veysel Kösele hakkında ise 'suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak, yasaklanan bilgileri temin etmek' suçlamasıyla 2 ila 6 yıl hapis cezası talep edilmişti.

TMK 10. maddesiyle görevli İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 16 Nisan 2013 tarihinde görülmeye başlanan davada düne kadar 69 kişi tahliye edilmişti. TMK 10. maddesiyle görevli 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın, özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasına ilişkin düzenlemenin ardından İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen davada da kalan son 10 sanık tahliye edilmişti.

BİLGİN ÖZKAYNAK KİMDİR?

Denizcilik sektörünün önde gelen isimlerinden ve çocuk felci nedeniyle yaşamını engelli olarak sürdüren işadamı Bilgin Özkaynak, 12 Haziran'da 2011'de milletvekili genel seçimleri için CHP'den aday adayı oldu. Kadıköy Bostancı'da 35 yıl önce kurduğu şirket ile denizcilik sektöründe hem taşımacılık hem üretim yapan Bilgin Özkaynak ikisi deniz otobüsü olmak üzere toplam 21 gemiyi sektöre kazandırdı.

Filiz Özkaynak ile evli olan Özkaynak'ın bu evlilikten de bir çocuğu bulunuyor. Marmaris Yacht Marin'in sahibi ve Halikarnas Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin Özkaynak'ın üvey oğlu Demokan Özkaynak (Eren), 2010 yılında araç parkı yüzünden bir turizmci tarafından öldürülmüştü. Demokan, öldürülmeden bir ay önce Eren olan soyadını, mahkeme kararıyla Özkaynak olarak değiştirmişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bilgin Özkaynak Muzaffer Sevgi İstanbul İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title