Haberler

Halk Ozanı Yaptığı Beste ile Terörü Lanetledi

Halk Ozanı ve Şair Hilmi Şahballı, yeni albüm çalışması için bestelediği 'Selam Olsun Yüce Türk Milletimize' adlı eseri ile terörü lanetledi. Eseriyle kardeşlik mesajı veren Şahballı, "Türk-Kürt kardeştir. Ayrım yapan kalleştir. Bizim Kürtlerle bir sorunumuz yok" dedi.

Halk Ozanı ve Şair Hilmi Şahballı, yeni albüm çalışması için bestelediği 'Selam Olsun Yüce Türk Milletimize' isimli eseri ile teröre lanet okuyup, kardeşlik mesajı verdi. Eserinde, "Ters düşsek de zaman zaman. Bizi birleştirir Kur'an. Düşmana verilmez aman. Sabrımızı zorlamayın" dizelerine yer vererek duygularını dile getiren Şahballı, terörü lanetleyerek Türk-Kürt kardeşliğine vurgu yaptı.

"BU DİZELERİ YAZMAKTAKİ GAYEM HER GÜN PATLAYAN BOMBALAR"

Terör olaylarına tepki gösteren Halk Ozan Hilmi Şahballı, "Bu dizeleri yazmamdaki gaye her gün patlayan bombaların, suçsuz yere ölen insanların, şehit verdiğimiz Mehmetçiklerin bana yansımasından ileri geldi bu türküler. Yani onları gördükçe arttı. Yüreğimizin başı yanıyor. Bu dizeleri yazmayı bir daha nasip etmesin cenabı Allah bizlere. Biz başka şeyler yazalım. Vatanımız için, milletimiz için, kalkınmamız için, yücelmemiz için güzel türküler yapalım. Neden böyle ağıtlar yakalım? Neden böyle türküler söyleyelim? Niye bombalar patlasın? Niye silahlar konuşsun? Neden silahlar kan kussun? Neden? Sebep nedir?" diye konuştu.

"TERÖRİZM DÜNYANIN EN BÜYÜK LANETİDİR"

Terörü lanetlediğini belirterek sözlerine devam eden Şahballı, "Dünyanın neresinde olursa olsun. Verdiği canı ancak Allah alır. Terörizm dünyanın en büyük lanetidir. Biz şehitlerimize ağıt yaka yaka artık yüreğimizin başı yanıyor. Yeter diyoruz yeter. Yani iç ve dış düşmanlarımızı dikkate alarak bizim hiçbir parti gözetmeksizin bütünleşmemiz lazım. Şu anda vatana, millete, dine, devlete, bir yumruk halinde olmamız lazım. Bunu yapamaz isek bir geminin içinde batarsak da beraber batarız. Kurtulursak da beraber kurtuluruz . Vatanımı, milletimi Allah'ım bütün kazalardan korusun ve milletimizi yüceltsin" dedi.

"TÜRK-KÜRT KARDEŞTİR, AYRIM YAPAN KALLEŞTİR"

Şahballı, haberleri izlerken içinin burkulduğunu belirterek, "Öyle üzülüyorum ki gözlerimin yaşı hiç kurumuyor. Ondan sonra kağıt, kalem zaten devamlı yanımda. Ben binlerce şiir yazdım, binlerce türkü yaptım. Aynı bayrak altında yaşıyoruz yan yana. Kız alıp kız vermişiz, karışmışız can cana. Öyle bir milletiz ki sevgiyi rehber ettik. Kırk yıl hatır duyarız kahve dolu fincana. Türk-Kürt kardeştir, ayrım yapan kalleştir. Bizim Kürtlerle bir sorunumuz yok. Biz Kürtlerle akrabayız. Kız almışız, kız vermişiz. Akraba olmuşuz. Kardeş olmuşuz. Çanakkale'de birlikte savaşmışız. Ama, içimizdeki düşmanlarımız, dış kökenli. Yani Türk toplumunu yok etmek isteyen, her biri bir taraftan saldıran ejderhalar, yılanlar, çayanlar her taraftan saldırmışlar. Fırsat kolluyorlar" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hilmi Şahballı Politika Güncel Haberler

title