Haberler

Özel Antrenör" Adayları Yenimahalle'de Ter Döküyor

Türkiye Özel Sporcular Federasyonu ve Spor Eğitim Daire Başkanlığı iş birliğiyle Türkiye’de ilk defa verilen 2’inci kademe özel sporcular (down sendromlu, mental ve otizmli sporcular) antrenörlük kursu, Yenimahalle Belediyesinin ev sahipliğinde Turgut Özakman Yüzme Havuzu ve Sosyal...

Türkiye Özel Sporcular Federasyonu ve Spor Eğitim Daire Başkanlığı iş birliğiyle Türkiye'de ilk defa verilen 2'inci kademe özel sporcular (down sendromlu, mental ve otizmli sporcular) antrenörlük kursu, Yenimahalle Belediyesinin ev sahipliğinde Turgut Özakman Yüzme Havuzu ve Sosyal Tesisi'nde başladı.

Geçtiğimiz yıl birinci kademe özel sporcular antrenörlük kursu için kapılarını sporculara açan Yenimahalle Belediyesi, bu yıl da antrenör olmak isteyen sporculara desteğini esirgemedi. 2016 yılında birinci kademe eğitimlerinde başarılı olarak 2'nci kademe eğitimlerine hak kazanan 22 kişi, Turgut Özakman Yüzme Havuzu ve Sosyal Tesisleri'nde çalışmaya başladı. 25 Mayıs tarihine kadar devam edecek kursa katılanlar, Türkiye Özel Sporcular Federasyonu Milli Takım Antrenörleri Muammer Akgöz ve Ercüment Kantar'dan eğitim alıyor.

Özel sporcu antrenörü olmak için ter döken adaylar; sudan kurtarma, acil müdahale eğitimlerinin yanı sıra havuzda yapılması gerekenler konusunda bilgileniyor. Eğitimlerde özel sporcular da antrenörlere destek veriyor.

Yenimahalle'nin dört bir köşesini spor tesisleriyle donatan Yenimahalle Belediyesi, ilçedeki 3 ayrı yarı olimpik yüzme havuzunda görevli personeli de tam donanımlı olarak yetiştiriyor. Bu kapsamda Turgut Özakman Yüzme Havuzu personeli de havuza üye engelli bireyler için 2'nci kademe özel sporcular eğitimlerine katılarak kendilerini geliştiriyor.

Öte yandan Sağlık Meslek Lisesi Acil Tıp Teknisyeni Bölümü öğrencileri de kursun belli bölümlerine katılarak cankurtaran eğitimi alıyor. Öğrenciler, 2'inci kademe özel sporcular eğitimine katılan antrenör adaylarıyla birlikte milli antrenörlerden suda ilk yardımın püf noktalarını öğreniyor.

Yenimahalle Belediyesinin ev sahipliğinden memnuniyetlerini ifade eden antrenörler, antrenör adayları ve özel sporcular, "Bizden herhangi bir ücret talep etmeden bu güzel tesisin kapısını 2 yıldır bize açan Başkanımız Fethi Yaşar'a çok teşekkür ediyoruz" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Yenimahalle Belediyesi Turgut Özakman Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title