Haberler

Eşini 40 bıçak darbesi ile öldüren katil kocaya verilen haksız tahrik indirimi bozuldu

Güncelleme:

Yargıtay, Ümraniye'de ayrı yaşadığı eşini otel lobisinde defalarca bıçaklayarak öldüren ve 'haksız tahrik' indirimiyle 20 yıl hapse çarptırılan Hakan Kadakal'ın cezasını bozdu. Sanığın kendisini maktulü öldürmek için motive ettiğini belirten Yargıtay, haksız tahrik indirimini kabul etmedi.

Ümraniye'de 14 Nisan 2017 tarihinde ayrı yaşadığı eşi ve 2 çocuğunun annesi Duygu Kadakal'ı bir otel lobisinde 40 bıçak darbesiyle feci şekilde öldüren Hakan Kadakal, "eşi kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılandı.

MAHKEME 24 YIL HAPSE ÇARPTIRDI

Yargılamayı yapan Anadolu 12. Ağır Ceza Mahkemesi 1 Mart 2018 tarihindeki karar duruşmasında, tutuklu sanık Hakan Kadakal'ın eylemi haksız tahrik altında işlediğini gerekçe göstererek önce 24 yıl hapse çarptırdı. Sanığın duruşmalardaki davranışları ve geçmişini göz önünde bulundurarak iyi hal indirimi uygulayan mahkeme, sanığın oy çokluğuyla 20 yıl hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

KARAR TEMYİZ EDİLDİ

Duygu Kadakal'ın ailesinin avukatı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı, cinayetin tasarlandığını ve takdiri indirim hükümlerinin uygulanmaması gerektiğini belirterek kararı temyiz etti.

Eşini 40 bıçak darbesi ile öldüren katil kocaya verilen haksız tahrik indirimi bozuldu

İÇ DÜNYASINDA OLUMSUZ MOTİVASYON OLUŞTURDU

Dosya üzerindeki incelemesini tamamlayan Yargıtay 1. Ceza Dairesi, sanığın maktul Duygu Kadakal'a evlilik süresince şiddet uyguladığına yönelik iddiaların sabit olduğunu, sosyal medya paylaşımları incelenen sanığın, ayrılık nedeniyle iç dünyasında olumsuz motivasyon oluştuğunu ve maktulün sanığı aldattığını gösterir somut bir delil bulunmadığını belirtti.

TAHRİK EDİCİ VE KÜFÜRLÜ SÖZ SÖYLEMEDİĞİNE KARAR VERİLDİ

Kararda, Hakan Kadakal'ın üzerindeki bıçakla Duygu Kadakal'ı vücudunun çeşitli yerlerinden 6 kez bıçakladığı, daha sonra bıçağı maktulün sırtına saplı vaziyette bırakarak olay yerinden ayrıldığı anlatıldı. Olayın 2-3 dakikalık çok kısa bir zaman diliminde gerçekleştiği, otel çalışanı olan tanıkların beyanlarına göre, maktulün sanık ile birlikte dışarıya çıkmayı reddettiği ancak sanığın iddia ettiği gibi maktulün tahrik edici ve küfürlü sözleri söylemediği vurgulandı.

Eşini 40 bıçak darbesi ile öldüren katil kocaya verilen haksız tahrik indirimi bozuldu

EKSİK CEZA TAYİNİ YAPILDI

Sanık Hakan Kadakal'ın iç dünyasından kaynaklanan öldürme motivasyonunun maktulden kaynaklı haksız bir eylem olarak maktule yüklenemeyeceğini vurgulayan Yargıtay, sanığın bu yöndeki beyanlarının haksız tahrik hükümlerinden faydalanarak daha az ceza almaya yönelik olduğunu kaydetti. Olay günü maktulden sanığa yönelen haksız bir eylemin bulunmadığının belirtildiği kararda, sanık hakkında haksız tahrik hükümlerinin uygulanmasıyla eksik ceza tayini yapıldığı aktarıldı.

YARGITAY HAKSIZ TAHRİK İNDİRİMİNİ BOZDU

Avukatların temyiz itirazlarını yerinde gören Yargıtay, yerel mahkemenin 'haksız tahrik' indirimiyle birlikte sanık hakkında verdiği 20 yıllık hapis cezası kararı bozdu. Dosya, yeniden yerel mahkemeye gönderildi.

Eşini 40 bıçak darbesi ile öldüren katil kocaya verilen haksız tahrik indirimi bozuldu

ÖLDÜRMEDEN ÖNCE SOSYAL MEDYADA HESAP YAPMIŞ

Katil kocanın cinayetten önce Facebook hesabından yaşatacağı dehşeti paylaştığı ortaya çıktı. Katil koca "Herkes hakkını helal etsin. Son birkaç günüm. Can alacağım, liste kabarık. 7 yıl göremeyeceksiniz beni. 7 yıl sonra Rabbim kerim" yazarken cinayetten 7 yıl yatacağını ima etmiş.

NE OLMUŞTU?

Ümraniye'de 36 yaşındaki Hakan Kadakal, 14 Nisan 2017'de iki çocuk annesi 27 yaşındaki eşi Duygu Kadakal'ı bir otel lobisinde 40 yerinden bıçaklayarak öldürmüştü. Tutuklanan Kadakal hakkında 'eşi kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet istemiyle dava açılmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Ümraniye Yargıtay Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Bakmadan Geçme

11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek! Öğretmenler il içi atama takvimi 2024! Öğretmenlerin il içi tayin ne zaman? İsteğe bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman, nasıl yapılır? Güneş patlaması ne zaman oldu 2024? #128165 Güneş patlaması dünyaya etkileri nedir, elektrik kesintisi olur mu? NASA'dan uyarı geldi! BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 11 Mayıs günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? HAFTA SONU HAVA DURUMU 11-12 MAYIS | Hafta sonu yağmur yağacak mı, hava nasıl olacak? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 11 MAYIS | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? 11 Mayıs TV yayın akışı! Bu akşam TV'de hangi diziler var? Bugün TV'de hangi filmler var? 11 Mayıs Cumartesi ATV, Kanal D, Star, Show'da neler var? Bugün hava yağmurlu mu? 11-12 Mayıs hava yağmurlu mu? Hafta sonu yağmur yağacak mı? Resmi Gazete bugün (11 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024!
Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

500

Yorumlar (9)

Neko:

Allah belanızı versin.kac tane erkek..bir kişi yardım etmemiş.. Ne ınsanlık kaldi,ne vicdan

13
1
yanıtYanıtla
KemaL:

Yardım edince suclu sen cıkıyorsun kardes, yapacak birsey yok, ismini hatırlayamadım bi cocuk kac sene ceza aldı yardım etti diye, o olaydan sonra acıkcası bende yardım etmem. önceden bende kızıyordum ben olsam izin vermezdim diye. Beşeri kanunları oldugu sürece böyle gider, Allahın kanunları uygulanmalı. Tekçözüm bu

yanıt2
yanıt2
senar:

oha yaa ohaa, korku filmi gibi dehşet içinde izledim, ya ordan bir kişi de bu adamın kafasına sert bişeyle vuramadımı, bayıltsalardı şunu orda !!! şok oldum. . Nasıl bir cani, Allah toplumu korusun bunlar gibisinden.

10
0
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

orda 4 erkek bozuntusu yüzünden de öldü o kadın aynı zamanda insanım diye sokakta geziyorlardır şimdi insan bozuntuları

9
0
yanıtYanıtla
emsalsiz...:

bitane delikanlı çıkıp adamın kafaya bişey geçirse kadın hayattaydı. ulan yaşım 35 şu ana kadar kaç kişiyi kurtardım sanıklardan birinide yaraladım 1 tane bile ceza yemedim ALLAH tan başka kimse can alamaz. . . eger göz yumarsan aynı kefedesin. .

9
0
yanıtYanıtla
CAVEMAN:

Inşallah hiç çıkmaz daha hapisden.

6
1
yanıtYanıtla
ümmet ümmetoğlu:

kadın çok güzelmiş, lan böyle karın var öldürüyosun pislik. . .

2
5
yanıtYanıtla
Sado:

8 sene sonra aramızda bu katil

6
0
yanıtYanıtla
AYŞE:

ADAMLAR KAÇTILAR BOYNUNA BİR CİSİMLE VURSALAR ETKİSİZ HALE GELİRDİ DE BAŞLARINA BELA ALMAK İSTEMEMİŞLER HAKLILARDA BÖYLE ADALET OLMAYANBİR ÜLKEDE HAKLILAR . ADALETİ UYGULAMA YETKİSİ OLANVE UYGULMAYAN SAVCI HAKİMLERDE İNŞ BÖYLE BİR ÖLÜMLE CAN VERİRLER İNŞ.

3
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title