Haberler

Osmanlı'nın "Amin Alayları" Geleneği Eyüpsultan'da Yaşatılıyor

Osmanlı kültürünün zenginliklerinden biri olan ve çocuklara okuma isteğini aşılayan Amin Alayları, Eyüpsultan'da yeniden hayat buldu. Osmanlı'da eğitime yeni başlayan çocukların okul korkusunu gidermek, onlara okuma isteğini aşılamak ve arkadaşlarıyla kaynaştırmak amacıyla düzenlenen "Amin Alayları" Eyüpsultan'da yaşatılmaya devam ediyor. Bu kapsamda Eyüpsultan Belediyesi'nin bu yıl 2'ncisini düzenlediği Amin Alayları'na, okula yeni başlayacak olan 500 öğrenci, velileri ve öğretmenleri katıldı.

"BİR GELENEĞİ YAŞATMAYA ÇALIŞIYORUZ" Eyüpsultan Meydanı'nda düzenlenen Amin Alayları renkli görüntülere de sahne oldu. Etkinliğe Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın ve ilçe protokolü de katıldı. Amin Alayları ile ilgili açıklama yapan Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın yaşatılan gelenek ile okula yeni başlayacak olan çocukların ilçenin üst düzey yöneticileri ile sohbet etme imkanını bulduklarını söyledi. Geleneğin bu yıl ikincisi yaptıklarını ifade eden Aydın, "Bu sene ikincisini yaptığımız bir geleneğimiz Amin Alayları. Eskiden özellikle Osmanlı dönemlerinde çok yaygın olan köklü bir gelenek. Okula yeni başlayan çocuklarımıza, o farkındalığı yaşatmak adına bir etkinlik. Çocuklarımız okula yeni başlarken, şehirlerindeki üst düzey yöneticilerin makamlarını ziyaret ediyorlar. Onların meslekleri ve işleriyle ilgili bilgi alıyorlar ve belki ilerde seçecekleri mesleklere ilham alıyorlar. Aynı zamanda hediyeleşme, üst düzey yöneticilerle sohbet etme imkanı buluyorlar. Böylece Eyüpsultan'da bir geleneği yaşatmaya çalışıyoruz" dedi. Amin Alayları'na katılan öğrenci ve veliler de Osmanlı geleneğini beğendiklerini söyledi. Çocuğu ile birlikte etkinliğe katılan Nilgün Avcı, "Güzel bir etkinlik, daha önce böyle bir etkinliğe katılmamıştık. Çocuklar için güzel olduğunu düşünüyorum. Çocuğum eğleniyor" dedi. Programda okunan duaya, çocuklar ellerini açarak "amin" dedi. Ardından sahnelenen Hacıvat-Karagöz oyunu da çocukların beğenisi topladı. Hacivat ve Karagöz gösterisinin yapılmasının ardından çocuklar, Kaymakamlık, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Belediye binalarını ziyaret etti.

(Serdal Altıntepe /İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Remzi Aydın Osmanlı Aydın Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title