Haberler

Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki Olaylar

Cumhurbaşkanı Djotodia: "İsyancıları kontrol edemem" "Ülkenin sorunlarını gökten inecek bir melek dahi çözemez"

Orta Afrika Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Michel Djotodia, "Ben Tanrı değilim" diyerek çok sayıda kişinin ölümüne neden olan isyancıları kontrol edemeyeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Djotodia, düzenlediği basın toplantısında, şiddet eylemlerinde bulunan eski Seleka koalisyonu üyelerini kastederek "Kendi adamlarımı kontrol edemediğime yönelik iddialar var  ama ben yalnızca benimle birlikte olanları tanıyorum. Olmayanları nasıl kontrol edebilirim. Ben Tanrı değilim, sizin gibi bir adamım" diye konuştu.

Bir zamanlar Seleka koalisyonuna liderlik eden Djotodia, "ülkenin sorunlarını gökten inecek bir meleğin dahi çözemeyeceği" yorumunda bulundu.

Seleka koalisyonu adı altında toplanan isyancı gruplar, mart ayında eski Cumhurbaşkanı François Bozize'yi devirerek yerine Djotodia'nın geçmesine yardımcı olmuştu.

Djotodia, Seleka koalisyonunu daha sonra dağıtsa da isyancıların kendilerini "ulusal ordu mensupları" olarak gördüğü belirtiliyor.

Çatışmalarda son birkaç gün içinde 400 kadar kişinin hayatını kaybettiği, ülkedeki Fransız askerlerin sayısının artırılmasına rağmen olayların sürdüğü ve ölü sayısının artabileceği belirtiliyor.

BM, Orta Afrika Cumhuriyeti'nde Hristiyan ve Müslüman gruplar arasında çıkan çatışmalarda yüzlerce kişinin hayatını kaybetmesi üzerine Fransa ve Afrika  Birliği'nin, ülkedeki sivillerin korunması ve güvenliğin sağlanması için ortak önlemler almasını kabul etmişti. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Michel Djotodia Orta Afrika Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title