Haberler

Orman: İnönü Stadı'nın İsmi Değişecek

Güncelleme:

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, İnönü Stadı'nın isminin değişeceğini ifade etti.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, TRT Spor'da yayınlanan Futbol Gecesi programına katıldı.   Sporx.com olarak Levent Özçelik'in sunduğu Beşiktaş'ın eski futbolcularından Ali Gültiken'in de konuk olarak yer aldığı Futbol Gecesi programına katılan Fikret Orman'ın sözlerini sizler için derledik. Orman,  "Beşiktaş Kulübü'nün mağlubiyet için hiçbir bahanesi yok" dedi.   Beşiktaş'ın patronu sezon başında kamuoyunda çok gerçekçi bir değerlendirme olmadığını belirtirken, "Sezona başlarken, kamuoyunda beklenti aşağıdaydı. Ben de o beklentinin verilen sözlerle değil, takımla birlikte yukarıya çıkmasını daha gerçekçi buldum. Şu an ligde bulunduğumuz yerler normal. Beşiktaş her zaman ilk 3'te yer alır. Hatta daha yukarılarda olmamız gerek, bu yüzden üzülmüyor değilim" ifadelerini kullandı.

"BİZİM İÇİN 2 GÜNE KAÇACAK DEDİLER"

Göreve geldikleri günlerde kendileri için "2 güne kaçacaklar", "Lisans parası bile ödeyemezler" gibi sözler söylendiğini belirten Orman, "Ama Beşiktaş çok önemli bir camia, çok önemli bir marka. Her zaman hedefin içinde olması lazımdır, olacaktır. Takım içindeki adaletsizlikleri çözmemiz lazımdı. Yüksek ücretli oyuncular var, düşük ücretli oyuncular var. Yüksek ücretli olanlar maaşını alıyor, düşük ücretliler alamıyor. Özellikle yerli oyuncularımızın ödemelerinde sapmalar vardı. Artık yerli ve yabancı bütün oyunculara aynı zamanda ödeme yapıyoruz. Necip Uysal, Veli Kavlak ve Cenk Gönen'in ücretlerini iyileştirdik" dedi.   Beşiktaş'ın patronu göreve geldikleri ilk günleri şu cümlelerle özetledi:   "Biz bir şeyler yapalım istedik. 1 haftada kurulmuş bir yönetimdik. Çok ani oldu. Çok önemli problemler vardı ve tam olarak olaya da hakim değiliz. Tecrübesizlikler de var. Ligin bitmesinden önce başlayan hataları biz de yaptık. İşin içinde iyi niyet olduktan sonra Allah da bir yerden sonra yolu açıyor. Transfer çalışmaları esnasında; bizde bir izleme ekibi veya izleme raporu yoktu. Sadece kendi bilgi ve becerilerimizi kullandık" dedi.

'AYBABA İLE 4 YILLIK İMZALADIK AMA..."

Orman, sezon başında Samet Aybaba tercihlerinin çok tartışıldığını fakat istikrardan yana oldukları için uzun süreli bir anlaşma imzaladıklarını belirtti. Başkan Orman, "Samet Aybaba ile 4 yıllık anlaşma imzaladık. Ama henüz ilk yıldan 1 sene 2 sene gibi uzun zamanlar sonrası için iddialı konuşamam" diyerek ilginç bir açıklamada bulundu.

QUARESMA KONUSU

Fikret Orman, Quaresma hakkında da çarpıcı açıklamalar yaptı. Portekizli oyuncunun ve menajerinin kendilerini anlayamadığını belirten Orman, "Quaresma bizim dik duruşumuzu ve dirayetimizi beklemiyordu. Taraftarın sevgisiyle geri adım atacağımızı tahmin etti. Allah yolunu açık etsin" dedi.

"CARVALHAL HOCA OLARAK GELMEMİŞ"

Fikret Orman, geçen sezon Beşiktaş'ı çalıştıran Carvalhal hakkında ise çok çarpıcı bir açıklama yaptı. Beşiktaş'ın başkanı, göreve geldiklerinden kısa bir süre sonra Portekizli menajer Jorge Mendes ile görüştüklerini, Mendes'in kendilerine "Carvalhal'ı biz İstanbul'a antrenör olarak değil, oyuncu izleme komitesi için gönderdik" dediğini söyledi.

MALİ KONULAR

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, 500 milyon TL borçları bulunduğunu belirtirken, "Tüm gelirlerimiz temlikli, kulüp olarak kaynak bulup sermaye arttırımına gittik. Bizden önce alınan oyuncuların ödemesini biz yaptık, hala yapıyoruz. Sivok ve Zapotocny'den kalan bonservis ücretlerini hala biz ödüyoruz" dedi.

"HESAP SORMAM, HESAP GÖRÜRÜM"

Beşiktaşlı taraftarların kendisine Yıldırım Demirören'den hesap sormasını istediğini söyleyen Orman, "Beşiktaş'ta başkanlık yapmış birinin TFF Başkanı olması beni rahatsız, aksine sevindirir. Ama ben hesap sormam, Mahkemeler, savcılar hesap sorar. ben belki hesap görebilirim. Beşiktaş'ın genel kurulları 8 sene boyunca Yıldırım Demirören'i alkışladı, hesap sormadı. Şimdi mi hesap sormak önemli? Biz bu konulardaki çalışmamızı tamamladık, raporlarımızı hazırlıyoruz, sonuna geliyoruz. Tamamlandığında paylaşacağız" ifadelerini kullandı. Orman, mali genel kurulda da tüzüğü değiştirmek istediğini sözlerine ekledi.

YENİ STADYUM

Fikret Orman, yenilenmesi planlanan İnönü Stadı hakkında da önemli bilgiler verdi. İnönü Stadı'nın yeni kapasitesinin 38-42 bin arasında olacağını belirten Orman, "Yeni stadımızın üstü açılır-kapanır olacak. İsmi değişecek. Bir sponsorla anlaşma durumumuz var. TT Arena benzeri bir isme sahip olacak" dedi.   Orman, inşaata çok kısa bir süre içinde başlayacaklarının da müjdesini verdi. Tam tarih vermeyen Orman, bahar aylarında İnönü Stadı'nda verilecek konserlere rağmen inşaat çalışmasının başlayacağını belirtti. Fikret Orman, inşaat çalışmaları esnasında maçların nerede oynanacağı sorusuna işe şu yanıtı verdi:   "Bu süreçte ya Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynayacağız ya da TT Arena Stadı'nda. Son yaşanan süreçte, Fenerbahçe'den çok dostluk gördük, bize dostluk eli uzattılar. Oraya daha yakınız"   Fikret Orman, futbolu Beşiktaş forması altından bırakan milli kaleci Rüştü'ye jübile için kapılarının her zaman açık olduğunu belirtirken, "Ama aynı şeyi Nihat Kahveci için söylemiyorum. O, biz zor durumdayken bize daha çok zorluk çıkardı" dedi.   Fenerbahçeli Meireles ve Gaşatasaraylı Melo ile gündeme gelen "tükürme" konusu hakkında ise Orman şu açıklamayı yaptı:   "Bizim oyuncularımız o forma üzerindeyken rakibe tükürmez. Bizim oyuncularımızdan böyle bir şey olmaz. Son Karabükspor maçında İbrahim Toraman ile Lua Lua arasında yaşananlar maç içinde olan şeyler. Oyuncular arasında oluyor. Beşiktaş maçlarında çok fazla hakem hatası oluyor. Centilmenliğimizden dolayı böyle bir şey oluyorsa bu bizim dikkatimizi çeker. Biz işi üslubu ile götürmeye çalışıyoruz ama üslubu değiştirmemiz de mümkün"

Kaynak: Sporx.com / Spor

Levent Özçelik Fikret Orman Ali Gültiken Necip Uysal Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title