Haberler

Örgütün Desteklediği Ufuk Yörük Torbalı CHP'nin Adayı Oldu

CHP Aday Belirleme Komisyonunun İzmir Milletvekilleri ile yaptığı yaklaşık 5 saatlik toplantının ardından İzmir’de metropol dışında kalan ilçelerin adayları masaya yatırıldı.

CHP Aday Belirleme Komisyonunun İzmir Milletvekilleri ile yaptığı yaklaşık 5 saatlik toplantının ardından İzmir'de metropol dışında kalan ilçelerin adayları masaya yatırıldı. Parti Meclisi'ne gönderilen listede 11 ilçe bulunuyor. Bu ilçeler arasında Torbalı da yeralıyor. Parti Merkez Yürütme Kurulu'nda Torbalı adaylığı için Ufuk Yörük isminde anlaşmaya varıldı. CHP Torbalı İlçe Örgütü, Aziz Kocaoğlu ve İsmail Uygur da Ufuk Yörük ismi üzerinde mutabakata varmıştı. Parti Meclisi Yörük ismini onayladı. CHP, Torbalı'da seçime Ufuk Yörük ismi ile girecek.

CHP ÖRGÜTÜ UFUK YÖRÜK İSMİ ÜZERİNDE YOĞUNLAŞTI

Belediye Başkanı İsmail Uygur'un 2006 yılında bir memurun görev yerini değiştirdiği gerekçesiyle hakkında verilen ceza nedeniyle seçimlere giremeyecek olması CHP'yi alternatif üretmeye zorladı. CHP İlçe Örgütü, kamuoyu ve parti üyeleri ile yaptığı değerlendirmede Ufuk Yörük ismi ağırlık kazanınca bu talep Belediye Başkanı İsmail Uygur ve Faruk Akpınar tarafından CHP Genel Merkezi'ne sunuldu. Ufuk Yörük ismini değerlendiren Parti Merkez Yürütme Kurulu olumlu kararını Parti Meclisi'ne iletti. Parti Meclisi de Ufuk Yörük ismini onayladı. Verilen karara göre CHP Torbalı Belediye Başkan Adayı Ufuk Yörük oldu.

UFUK YÖRÜK KİMDİR?

CHP Belediye Başkan Adayı Ufuk Yörük 07.11.1961 Torbalı doğumlu çiftçi bir ailenin çocuğu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 1986 yılından bu yana CHP üyesi. 2004 yerel seçimlerinde İzmir İl Genel Meclisi üyeliği görevini başarıyla yerine getirdi. Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD)'ta yöneticilik yaptı. EXPO 2015 kurucu başkanlığını yaptı. 2009 yerel seçimlerinde Torbalı Belediye meclis üyeliği ve İzmir Büyükşehir Belediye meclis üyeliği görevlerine seçildi. Evli ve 2 çocuk babası olan Ufuk Yörük 30 Mart 2014 seçimlerinde CHP Belediye Başkan adayı olarak ilan edildi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Merkez Yürütme Kurulu İsmail Uygur Torbalı İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title