Haberler

Polisler Operasyona Kürtçe Türkü Eşliğinde Gitti

Güncelleme:

Mardin Dargeçit'te teröristlere yönelik operasyonlarda bölgeye sevk edilen polislerin zırhlı araçtaki konuşmaları ve Kürtçe türküleri kameralar tarafından kaydedildi.

Mardin'in Dargeçit ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda görev alan polis memurlarının diyalogları ve seslendirdikleri "Kardeşlik türküsü" Türk ve Kürt kardeşliğini bir kez daha gösterdi.

İlçede 10 Ekim Cumartesi günü sokağa çıkma yasağının ilan edilmesinin ardından, terör örgütü PKK mensuplarının yakalanması amacıyla polis ve jandarma ekiplerince başlatılan operasyonlarda bölgeye sevk edilen polislerin zırhlı araçtaki konuşmaları AA kamerasınca kaydedildi. Görüntülerde, bir polis memurunun Kürtçe, "Lo berde" adlı türküyü seslendirmesi, daha sonra polis ekibinin hep bir ağızdan "Kardeşlik türküsünü" söylemesi yer alıyor.Polis memurlarının kendi aralarındaki sohbetlerinde, "teröristlerin ülke halkına hizmet etmediği, Türkiye'nin terör örgütleri ve teröristlerden arındırılması için görevlerinin başında olduklarına" dair ifadeleri objektiflere yansıdı.

"KÜRTLERE HİZMET ETMEK İÇİN BURADAYIZ"

Kürt kökenli polis memuru Furkan Atayel, AA muhabirine Türkçe ve Kürtçe yaptığı açıklamada, İstanbul'dan 2 yıl önce Mardin'e atandığını, evli ve bir çocuk babası olduğunu belirterek, kentte huzurun sağlanması için düzenlenen operasyonda görev aldığını ifade etti.Atayel, operasyonda, halkı mağdur eden ve yaşamsal özgürlüklerini kısıtlayan teröristleri yakalamayı planladıklarını bildirerek, "Biz Kürtlere zarar vermek için değil, onlara hizmet etmek için buradayız. Onlara zarar veren, yaşam hakkına müdahale eden teröristleri etkisiz hale getirmek için buradayız" dedi.

"BAZI GENÇLERİN BEYİNLERİ YIKANIYOR"

"Amacımız iyi ile kötüyü ayırmak, hepsini bir kefeye koymamaktır. Amacımız buranın huzurunu kim kaçırıyorsa, buraya kim hendek kazıp, barikat kuruyorsa onları etkisiz hale getirmektir" diyen Atayel, operasyonlarda sivillerin zarar görmemesi için büyük hassasiyet gösterdiklerini vurguladı.

Atayel, sivil, masum insanların zarar görmemesi için operasyonları titizlikle yürüttüklerini dile getirerek, şunları kaydetti: "Terör örgütü PKK mensuplarınca ilçede yaşayan bazı gençlerin beyinleri yıkanıyor. Teröristler burada başta gençler olmak üzere bazı vatandaşları 'size haksızlık yapılıyor, size baskı kuruluyor' diyerek kandırmaya çalışıyor. Bu işler öncelikle taş atmakla, bayrak yakmakla başlar. Ondan sonra bu seviyeye gelir. Bu kişiler, 'burayı kurtaracağız, bu mahalleyi kurtaracağız' diyorlar. İnşallah bu operasyonlarla buna izin vermeyeceğiz."

"BİZİM BURADAKİ HALKLA HİÇBİR SORUNUMUZ YOK"

Polis memuru Veysel Şahin de bu yıl İstanbul'dan Mardin'e tayin olduğunu, 4 ay önce nişanlandığını ve evlilik hazırlığı yaptığını anlattı.Ailesinin ve nişanlısının Adana'da olduğunu, düğün tarihini erteleyerek, operasyonlarda görev aldığını dile getiren Şahin, şöyle konuştu: "Burada gerçekten yoğun çalışıyoruz. Ama artık terörün son bulması lazım. Bölgede yaşayan insanların bu durumu daha çok düşünmesi lazım. Çünkü terör ticarete, sosyo-kültürel yaşama ve ekonomiye büyük zarar veriyor. Ancak bazıları bunu fark edemiyor. Biz buraya onlara hizmet etmek için geliyoruz. Bu operasyonlara harcanan paralarla buraya okul, yol, hastane, her türlü hizmet yapılabilir. Bu terörün artık bitmesi lazım."

"TERÖRİSTLERE TEMİZLEYECEĞİZ"

Şer odakların Türk-Kürt kardeşliğini bozamayacağını, halkın huzur ve güvenliği için 24 saat nöbette olduklarını vurgulayan Şahin, "Biz halk için halka hizmet etmek için buradayız ama teröristler buna engel olmaya çalışıyor, bunu istemiyor. Bizim buradaki halkla hiçbir sorunumuz yok. Biz sadece teröristlerin ülkemizden gitmesini istiyoruz. Teröristleri inşallah ülkemizden temizleyeceğiz. Tüm savaşımız onlarla" şeklinde konuştu.

Şahin, bunun için güvenlik güçleri olarak ellerinden geleni yaptıklarını, yapmaya da devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Veysel Şahin İstanbul Dargeçit Mardin Güncel Haberler

500

Yorumlar (116)

AMEDLI Mobil-IOS:

Huzur için barış için oylar HDP ye

44
29
yanıtYanıtla
ZZ:

BUNLARIN HEPSİ PROPAGANDA AMAÇLI VİDEOLAR :)))) ÖZEL SAVAŞ GLADYOSUNUN KONSEPTİ:))

26
47
yanıtYanıtla
yalaka rezillik:

ufak atin yahu, millet bari inansin. bu korku bu silah bu bilgisayar sistemi, pentagondamisiniz yahu. hani orasida vataninizdi. rezillik dizboyu bu TC herzaman

42
30
yanıtYanıtla
siverek:

kurdleri ölduren kurdlere hizmet değil. ulkeyi bölmek tir

50
22
yanıtYanıtla
MesutMobil-IOS:

Bırakın bu yalanları karnımız toktur, zırhlı aracın arkasına bağladıgınız gerillanın hesabını kim verecek.

26
43
yanıtYanıtla
kazım:

affedersin gerilla dediğin oraya çiçek toplamaya mı gitmiş can almaya gidiyorsan can vermeyi de göze alacaksın siz hamile eşinin önünde askerimizi şehit edeceksiniz bizim kalbimize nefret ekeceksiniz ondan sonrada tabi aracın arkasında leşiniz sürüklenecek ne bekliyordun?

yanıt7
yanıt3
AVATAR:

Duvarlara yazdığınız faşist yazılar öldürdüğünüz kadın ve çocuk lar yetim bıraktığınız çocuklar ne olacak kimi kandırıyorsunuz yalaka satılmış polisler

19
46
yanıtYanıtla
NİRESİNDEN BAKARSAN BAK:

BUNLAR POLİS TARAFI ASKER TARAFI DA BÖYLE BENİM KOMUTANIM SAF MUŞLU KÜRTTÜ VE ELLERİNDEN ÖPERİM MESELE KÜRT TÜRK SAVAŞI DEĞİL PKK NIN VE HDP NİN AMACI ÖYLE GÖSTERMEK FAŞİST, FAŞİSTLİĞİNİ EN GÜZEL BAŞKASINI FAŞİSTLİKLE SUÇLAMAKLA SAKLAR

63
1
yanıtYanıtla
ALİ VELİ:

ALLAH TEZ ZAMANDA CANLARINI ALA HEPSİNİN

45
16
yanıtYanıtla
KonyaMobil-IOS:

SİZ DEĞİL MİSİNİZ LAN DUVARLARA TÜRKÜM GÜCÜNÜ GÖRECEKSİNİZ YAZAN! YERİM SİZİN KARDEŞLİĞİNİZİ! ARTIK KÜRT BİLİNÇLİDİR, KÜRT ÖRGÜTLÜDÜR, KÜRT HAKKININ PEŞİNDEDİR. BÖYLE ÇOCUK KANDIRMACALARINA GELMEZ

22
36
yanıtYanıtla
Tüm 116 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title