Haberler

Öner'den Çiçekçilere Destek

Flora Çiçek Üretim ve Pazarlama Kooperatifi'nin, Altınova Menderes Mahallesi'nde Yaptığı Bölgenin İlk Çiçek Mezadının Açılışında Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner'e, Çiçek Sektörü Büyük İlgi Gösterdi.

Flora Çiçek Üretim ve Pazarlama Kooperatifi'nin, Altınova Menderes Mahallesi'nde yaptığı bölgenin ilk çiçek mezadının açılışına katılan Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner'e, çiçek sektörü büyük ilgi gösterdi.

Öner, Flora Çiçek Üretim ve Pazarlama Kooperatifi'nin, Altınova Menderes Mahallesi'nde yaptığı bölgenin ilk çiçek mezadının açılışına katıldı. Burada bir konuşma yapan Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, seçildiği günden itibaren ziyaretlerle sıkıntılarını paylaştığı çiçek üreticilerinin sıkıntılarının çözümü için çalıştığını, çalışmaya da devam edeceğini söyledi. Kesme çiçek üreticilerinin en büyük sıkıntısının çiçek borsası olduğunu bildiğini anımsatan Öner, şunları söyledi: “Yıllardır konuşulup da, mesafe alınamayan çiçek mezadının Altınova'ya kazandırılması için kararlı bir çalışma başlattık. Sektör temsilcilerinin, Antalya Tarım İl Müdürlüğü'nün destekleri ile Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte mezadın yapılacağı alanın planlarını, üç yıllık mücadelenin ardından, bitirme aşamasına getirdik.

Önümüzdeki aylarda, binlik planın yapılmasıyla, çiçek mezadının kurulmasında bir sıkıntı kalmayacak” dedi.

Çiçek sektörünün tanıtımı için Mayıs ayı içerisinde sektör temsilcileri ile birlikte Çiçek Festivali'nin dördüncüsünü gerçekleştireceklerini dile getiren Başkan Öner, sektörle ilgili yaptıkları çalışmalarda yanlarında olan Antalya Ticaret Borsası'na (ATB), Antalya Kesme Çiçek İhracatçılar Birliği'ne, Tarım İl Müdürlüğü'ne, çiçek üreticilerine de teşekkür etti.

Öner, çiçek ve tarım sektörünün yetişmiş elaman ihtiyacının çözüm için de ATB öncülüğünde, yer tahsisini yaptıkları binada Tarımsal Uygulamalı Eğitim Merkezi (TUMEM) kurulduğunu, bu oluşumun, hem sektörün ara eleman ihtiyacını karşılayacağını hem de işsizlik sorununun çözümüne katkı sağlayacağını kaydetti.

Açılışa katılan AK Parti Antalya Milletvekili Abdurahman Arıcı da, hükümet olarak üretime büyük önem verdiklerini belirterek, “Sizin derdiniz bizim de derdimizdir. Sıkıntılarınızın çözümü için bir çözüm yolu bulacağız. Sorunlarınızı, Ankara'da ilgili bakanlığa aktaracağım. Sıkıntılarınızın çözümü için çalışacağım” şeklinde konuştu.

(ŞT-Y) 20.04.2008 12:51 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title