Haberler

Önce Kitap Okudular, Sonra Kahramanları Canlandırdılar

Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme (BENGİ) Projesi kapsamında, Bandırma Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Şehit Pilot Üsteğmen Cemil Kaya Ortaokulu tarafından Türkçe öğretmeni Miray İşler'in koordinatörlüğünde 6.

Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme (BENGİ) Projesi kapsamında, Bandırma Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Şehit Pilot Üsteğmen Cemil Kaya Ortaokulu tarafından Türkçe öğretmeni Miray İşler'in koordinatörlüğünde 6. sınıf öğrencileriyle hazırlanan "Kitap Kahramanları Canlanıyor" etkinliği, Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı.

Etkinlikte konuşan İşler, bu projeyle, Türkçe eğitiminde önemli bir yere sahip olan okuma becerisine dikkati çekerek, düşünen, sorgulayan, bilgiyi özümseyebilen nitelikte öğrenci profiline vurgu yapmayı amaçladıklarını söyledi.

Öğrencilerin, okuma sürecinde öğretmen rehberliğinde birbirleriyle görüş alışverişinde bulunarak kitapları olay, yer, zaman ve kahramanlar çevresinde analiz ettiğini aktaran İşler, şunları kaydetti:

"Kahramanları tüm yönleriyle incelerken, sorgulayıcı ve eleştirel bir tutumla okuma becerisi kazandılar. Süreç sonunda kendisiyle özdeşleşen kahramanı canlandıran öğrenciler, çevrelerinde okuma farkındalığı kazandırmayı amaçlıyor. Öğrencilerde yaratıcı düşünceyi geliştiren ve analiz yeteneği kazandıran uygulama, 'bilinçli okur' profilinde öğrenciler yetiştirmeyi sağlayacaktır. Şehit Pilot Üsteğmen Cemil Kaya İlkokulu öğrencilerinin de gelecekte aynı okur profilinde devam etmeleri ve uygulamayı sürdürmeleri için sınıf öğretmeni Ayla Başbay ve 1. sınıf öğrencileri de uygulamaya dahil oldu. Ortaokul öğrencilerinin ilkokul öğrencilerine rol model olmaları da akran iş birliği ile öğrenme kazanımında önemli bir adım oldu."

Kitap kahramanları gibi giyinen öğrenciler caddelerde, halkın arasından Cumhuriyet Meydanı'na gelerek şarkılar söyleyip projeyi en iyi şekilde tanıtmaya çalıştı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title