Haberler

Omü Tıp Fakültesi Öğrencilerinden Bilimsel Başarı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi öğrencileri yaptıkları bilimsel çalıma ile Hırvatistan'daki bir kongrede birincilik ödülü aldılar.
"Bilimsel çalışmalarda biz de varız" diyerek yola çıkan Tıp Fakültesi öğrencileri, kanser...

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi öğrencileri yaptıkları bilimsel çalıma ile Hırvatistan'daki bir kongrede birincilik ödülü aldılar.

"Bilimsel çalışmalarda biz de varız" diyerek yola çıkan Tıp Fakültesi öğrencileri, kanser hücreleri üzerinde çalışmalar yaparak adlarından söz ettirdiler. Karaciğer kanser hücrelerinde bitki kaynaklı kimyasalları deneyerek hücre bazında olumlu sonuçlar alan öğrencilerin bu çalışmaları, uluslararası kongrede başarılı bir çalışma olarak değerlendirildi.

Çalışma, Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Osman Şalış danışmanlığında Tıp Fakültesi öğrencileri Seifu Ahmed İbrahim, Esmanur Şalış, Canan Külcü, Kamil Kalaycı ve Emre Bilgi tarafından yürütüldü. "Antiproliferative and cytotoxic effects of arctiin on Hep3B cells" başlıklı çalışma ile, Zagreb/Hırvatistan'da yapılan "ZIMS13 Zagreb International Medical Summit" tıp öğrenci ve genç doktorlar kongrelerinde birincilik ödülü aldılar.

OMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Haydar Şahinoğlu, çalışmada yer alan İngilizce ve Türkçe Tıp Fakültesi öğrencileri ile danışman hocaları Yrd. Doç. Dr. Osman Şalış'ı makamında kabul edilerek, başarılı çalışmalarından dolayı kutladı ve başarılarının devamını diledi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Hırvatistan Zagreb Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title