Haberler

Omü Kısa Filmler Yarışmasında Ödüller Sahiplerini Buldu

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencilerinin, Yaratıcı Yazarlık Merkezi bünyesinde hazırlamış oldukları, 'OMÜ'ye Hikayeler, Kıs(a) Kıs(a) Filmler' adlı, OMÜ temalı kısa filmler yarışmasının finali, Atatürk...

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencilerinin, Yaratıcı Yazarlık Merkezi bünyesinde hazırlamış oldukları, 'OMÜ'ye Hikayeler, Kıs(a) Kıs(a) Filmler' adlı, OMÜ temalı kısa filmler yarışmasının finali, Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde düzenlendi.

OMÜ'nün hikayesinin öğrenci gözünden anlatıldığı 10 kısa film, jüri önünde yarıştı. Filmlerin gösterimine Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Halis Ölmez, Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu ve Prof. Dr. Mahmut Aydın, Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Selahattin Özyurt, OMÜ Yaratıcı Yazarlık Merkezi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü ve Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yavuz Demir, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Prof. Dr. Yavuz Demir yaptığı konuşmada, "2012'de Ondokuz Mayıs Üniversitesi Yaratıcı Yazarlık Araştırma ve Uygulama Merkezi'ni kurduk. Burada da durmadık, işi büyüttük. Şimdilerde dünyanın ilk ve tek uluslararası yaratıcı yazarlık merkezini kuruyoruz, Oxford, New York ve Ferris Üniversiteleriyle birlikte Seferihisar'da Silikon Vadisi gibi yaratıcılığın vadisi olacak bir merkez kuruyoruz. Daha ilk yılda yanımızda bu işin merkezinden, Amerika Birleşik Devletleri'nden bir akademisyen ve romancı vardı. O konuştukça biz nereye gideceğimizi daha iyi görmeye başlamıştık. Biz haritada bir nokta misal, fakültede bir bölümüz. Sınırlarımız ve çapımız beli. Bugün karşınızda olan bu program ve daha niceleri fakültede, engin destek ve ilgileriyle gerçekleşiyor" dedi.

10 kısa filmin gösterildiği yarışmada filmlerin gösteriminin ardından, OMÜ'lü öğretim üyelerinden oluşan 'Gül Işığı' adlı müzik grubu, Prof. Dr. Burhanettin Tatar, Doç. Dr. Ahmet Çakır, Öğretim Görevlisi İlyas Şenel, Zülfi Gaydan, Selami Çakmak ve Arştırma Görevlisi Atiye Gülfer Kaymak, Türk Halk Müziğİ'nden eserler seslendirdi. Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, Gül Işığı grubu adına öğretim görevlisi İlyas Şenel'e plaket takdim etti. Mini konserin ardından, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Halis Ölmez ve Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu tarafından dereceye giren filmler açıklandı. Birinci, ikinci ve üçüncü olan filmlerin yönetmenlerine Rektör Prof. Dr. Akan ve yardımcıları tarafından plaket takdim edilirken, filmlerde emeği geçen tüm öğrencilere OMÜ amblemli armalar hediye edildi.

Gecenin sürprizi olan, 'En İyi Misafir Oyuncu' ödülünü, 'Deniz Türküsü' filminde oynadığı rolle Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan aldı. Akan'a plaketini Prof. Dr. Yavuz Demir verdi. Ayrıca Akan'ın oynadığı filmin objesi olan kum saati, film oyuncuları tarafından Rektör Akan'a hediye edildi. Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan yaptığı konuşmada "Bu benim ilk oyunculuğum. Oyunculuk bayağı zor bir işmiş. Ekranda gözüktüğüm 5, 10 saniyeyi 2 günde çektik. Görüyorum ki öğrencilerimiz OMÜ'den memnunlar. Neşeniz ve enerjiniz hiç kaybolmasın" diye konuştu.

Prof. Dr. Şenol Eren, Prof. Dr. Yavuz Demir, Prof. Dr. Şaban Sağlık, Doç. Dr. Şahin Köktürk, Yrd. Doç. Dr. Dursun Ali Tökel, Yrd. Doç. Dr. Cem Gençoğlu ve Öğretim Görevilisi Sıddık Akbayır'ın jüri üyeliği yaptığı yarışmada, 'Crossroads' birinci, 'Deniz Türküsü' ikinci ve 'Üstü Kurmaca Altı Gerçek' adlı film üçüncü oldu. - Samsun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mustafa Kemal Atatürk Hüseyin Akan Halis Ölmez Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title