Haberler

Ömer Uluç'un Başyapıtı "Ölüdeniz", 950 Bin Liraya Satıldı

Çağdaş Türk resim sanatının usta ismi Ömer Uluç'un kendi dünyasını özetlediği son başyapıtı "Ölüdeniz", 950 bin liraya satıldı.

Antik AŞ Müzayede Evi'nden yapılan açıklamaya göre, Antik Palace'da gerçekleştirilen 283. müzayedede, Türkiye'nin önde gelen modern ve çağdaş sanatçılarına ait eserler satışa sunuldu.

Koleksiyoncuların yoğun ilgi gösterdiği müzayedede, Türkiye'nin çağdaş sanatçılara ait eserleri yeni sahipleri ile buluştu.

Antik AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Olgaç Artam'ın yönettiği müzayedede, 700 bin lira açılış fiyatıyla satışa sunulan Ömer Uluç'un kitaplara konu olan son başyapıtı "Ölüdeniz", 950 bin liraya alıcı buldu. Sanatçının kendi dünyasını özetlediği eser, 250x880 santimetre ile çağdaş Türk resim sanatının en büyük ebatlı başyapıtlarından biri olarak kabul ediliyor.

İlk kez satışa sunulan Türk heykel sanatının öncü ismi İlhan Koman'a ait, İlhan Koman Vakfı koleksiyonu'ndan çıkan ve 1960 dönemi "Stockholm" serisinin en görkemli eseri olan "demir heykel" de yeni sahibine kavuştu. Eser, 415 bin liraya satıldı.

Müzayedede Canan Tolon'un soyut çalışmaları 475 bin lira ve 225 bin lira, Erol Akyavaş'ın "Figürler" eseri 345 bin lira, "VAV" adlı eseri 290 bin lira ve "Kayıp Derviş" adlı yapıtı 260 bin lira, Burhan Doğançay'ın "Walls" adlı eseri 305 bin lira ve "Red Sox" adlı yapıtı 176 bin liraya satıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Olgaç Artam, müzayedeye gösterilen ilginin çağdaş Türk sanatı için çok önemli olduğunu belirterek, genç kuşak koleksiyoncuların sayısındaki artışın sanat piyasası için çok olumlu olduğunu vurguladı. - İstanbul

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Olgaç Artam Ömer Uluç Ölüdeniz Türkiye Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title