Haberler

Okul Terklerini Önlemek Zorundayız

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Özcan PURÇU, 39. İstanbul Maratonu'nda Sulukule Gönüllüleri Derneği ile birlikte dezavantajlı çocukların eğitime erişim engellerinin kaldırılması, okul terklerinin önlenmesi için koştu.

Sabah erken saatlerde Sulukule Gönüllüleri ile buluşan Milletvekili Özcan PURÇU; 30431 göğüs numarasıyla İstanbul Maratonu'nda yerini aldı.

"Yükseköğretim hariç zorunlu eğitimde yaklaşık 1.897.524 öğrencinin okullaşamadığını, zorunlu eğitim kapsamında olmasına rağmen 129.314 öğrencinin ise sürekli devamsız olduğunun tespit edildiğini, okullaşamayan ve sürekli devamsız olan öğrencilerin toplamının 2.026.838 olduğunu" hatırlatan Milletvekili Özcan PURÇU şu değerlendirmelerde bulundu:
"Eğitimde fırsat eşitsizliğinin ortadan kalkması gerekiyor. Önyargılar ve ayrımcılık nedeniyle okula gitmekten ya da okula devam ederken karşılaştığı dışlanma nedeniyle okula devam etmekten geri kalan öğrencilerimiz var. Roman mahallelerinde yaşayan öğrencilerimiz, yoksulluğun mağduru oluyor. Sağlıklı koşullardan yoksun olan dezavantajlı çocuklarımız, çoğu zaman kahvaltı dahi edemeden güne başlıyor. En temel ihtiyaçlar dhi karşılanamazken özel politikalarla ve çözüme katkı sağlayacak adımlarla okul terklerinin önlenmesi gerekiyor. Bu kampanya içerisinde yer almaktan mutluyum. 26 Kasıma kadar desteklerinizle çocuklarımızın eğitimine katkı sağlamanız önemli."

Roman mahallesinde, zor koşullarda yaşayan ve Türkiye'nin ilk Roman milletvekili seçilen Özcan PURÇU, okula gidemeyen çocuklar için eğitimin ne kadar önemli olduğuna dikkat çekti, kampanyanın 26 Kasıma dek devam edeceğini hatırlattı.

Tüm gönüllülere destek çağrısında bulunan PURÇU'nun kampanya sayfasındaki linke tıklayıp dilediğiniz miktarda bağışla dezavantajlı çocuklara katkı sağlayabilirsiniz. (https://bagis.adimadim.org?ccid=CC27117 )

"Sulukule Gönüllüleri, risk altındaki, dezavantajlı, ayrımcılığa maruz kalmış çocuklarla derslerine yardımcı olmak için etütler ve çocukların okul ile bağını kuvvetlendirmek için okullarında hak temelli çalışmalar/atölyeler yapıyor. Çocuklar okula devam edebilsin, yaşıtlarıyla eşit şartlarda eğitim alsınlar diye beslenme, kırtasiye ve eğitim bursu desteği sağlıyor.

''Hiçbir çocuğun kendindeki yeteneği ve potansiyeli keşfetmeden okuldan ayrılışını seyretmek istemiyorum.'' diyen gönüllülerle birlikte daha güzel günlerin inşası ve daha adil bir dünya için birlikte çalışıyorlar.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Halil Özcan İstanbul Sulukule Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title