Haberler

Öğrenciler, Şehit Aileleri İçin Yardım Kampanyası Başlattı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Tarafından Kuzey Irak'a Yapılan Kara Harekatı Sırasında Şehit Olan Askerlerin Aileleri ile Yaralanarak Gazi Olan Askerlere Destek Olmak Amacıyla Bartın Anadolu Lisesi ve Bartın Lisesi Öğrencileri Tarafından Yardım Kampanyası Başlatıldı. Kampanyaya Bartın Valiliği ile Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği de Destek Veriyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Kuzey Irak'a yapılan kara harekatı sırasında şehit olan askerlerin aileleri ile yaralanarak gazi olan askerlere destek olmak amacıyla Bartın Anadolu Lisesi ve Bartın Lisesi öğrencileri tarafından yardım kampanyası başlatıldı. Kampanyaya Bartın Valiliği ile Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği de destek veriyor.

Bartın Lisesi ve Bartın Anadolu Lisesi öğrencileri, Kuzey Irak'a yapılan kara harekatında şehit olan askerlerin aileleri ve yaralanan gazilere destek olmak için yardım kampanyası başlattı. Bartın'da yeni kurulan Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kurucusu Hüseyin Delibalta ile birlikte Bartın Valisini ziyaret eden öğrenciler kampanya ile ilgili olarak Bartın Valisi İsa Küçük'ten destek istedi. Bartın'da yeni kurulan Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kurucu Başkanı Hüseyin Delibalta, TSK'nın yaptığı operasyonların desteklenmesi gerektiğini söyledi. Vali İsa Küçük ise, başlatılan kampanyanın halk ile birlikte bütünleştirileceğini ve Kuzey Irak'ta şehit düşen 24 asker ile 3 korucunun ailelerine toplanan yardımların ulaştırılacağını söyledi. Vali Küçük, "Bugün Bartın Anadolu Lisesi ve Bartın Lisesinin değerli öğrencileri, öğretmenleri ile güzel bir düşüncesinin sonucu olarak ortaya çıkan tabloyu başka bir güzel tablo ile birleştirmek için bir aradayız.

Bartın Anadolu Lisesi öğrenci meclisi başkanı Burak Çakal ve arkadaşları geçtiğimiz günlerde şehit aileleri için bir yardım kampanyası başlatmışlardı. Kampanya Güneydoğu olayları nedeniyle şehit düşenlerimize onların yakınlarına ve gazilerimize yardım kampanyasıydı. Bugün bu çalışmayı kamuoyu ile paylaşmak istediler. Son sınır ötesi harekatta şehit olan 24 askerimiz ve 3 korucumuza yardımlarını ulaştırmak istiyorlar ve başlattıkları kampanyaya da bütün Bartınlıların desteklerine ve gönüllerine açıyorlar.

Kuruluşunu geçtiğimiz hafta tamamlamış olan Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğimizin de kuruluşunu bugün kamuoyu ile paylaşıyoruz. Böyle bir görevi kamuoyu ile paylaşmaya ve bütün Bartınlıların gönüllerinden geçen desteklere, hislere şahit olmaya açıyoruz. Sevgili öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum ve onları kutluyorum. Gerçekten yurt savunması, millet birliğini bir arada tutan değerlerin korunması, sadece silahlı kuvvetlerimize bırakılmayacak kadar önemlidir. Onların görevidir ama silahlı kuvvetler onların koruma kaleleri olmasını da isterler. Onlar sınırda, sınır ötesinde mücadele ederken bütün milletin yüreğini, kalbini yanlarında hissetmek isterler. Türk milletinin bütün cesareti, duaları ve kalbi en güzel duyguları Türk Silahlı Kuvvetleri ile olmuştur ve bundan sonrada olacaktır. Sizler bu olayı gazilerimiz ve şehit yakınlarımız olarak bizzat yaşadınız. Terörle mücadele nasıl ki milletin bütünü ile yapılması gereken bir mücadele ise işte bu gençlerimizde o mücadelenin bir boyutuna dikkat çekiyorlar. Bartın gençliği olarak kendilerini kutluyorum" dedi.

Vali İsa Küçük, Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne üye olacağını belirtirken, Bartın halkından Kuzey Irak'ta şehit düşen asker ve koruyucuların aileleri ile gazi olan askerlere destek olmak amacıyla Türkiye İş Bankası Bartın Şubesi'nde açılan 7622 - 801473 numaralı hesaba destek olmalarını istedi.

(MAO-ET-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title