Haberler

Öğrenciler Kendi "Cnc Tezgahı"Nı Yaptı - Yozgat

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Okulun dışarıdan görünümü CNC tezgahının çalışması Okul öğretmeninden röportaj İlçe Milli Eğitim Müdüründen röportaj Öğrencilerle röportaj Öğrenciler kendi "CNC tezgahı"nı yaptı Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde lise öğrencileri, öğretmenlerinin desteğiyle hurda malzemelerle mobilya üretimi ve iç tasarımda kullanılan CNC tezgahı yaptı Akdağmadeni Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Makine Teknolojisi alanı öğretmenleri ve öğrencileri, kendi imkanlarıyla mobilya üretimi ve iç tasarımda kullanılan CNC (Bilgisayarlı Nümerik Kontrol) tezgahı yaptı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Okulun dışarıdan görünümü

CNC tezgahının çalışması

Okul öğretmeninden röportaj

İlçe Milli Eğitim Müdüründen röportaj

Öğrencilerle röportaj Öğrenciler kendi "CNC tezgahı"nı yaptı

Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde lise öğrencileri, öğretmenlerinin desteğiyle hurda malzemelerle mobilya üretimi ve iç tasarımda kullanılan CNC tezgahı yaptı

Akdağmadeni Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Makine Teknolojisi alanı öğretmenleri ve öğrencileri, kendi imkanlarıyla mobilya üretimi ve iç tasarımda kullanılan CNC (Bilgisayarlı Nümerik Kontrol) tezgahı yaptı.

Okulun Makine Teknolojisi alanı öğretmeni Adem Kara ile öğrencileri, okulda eğitim amaçlı kullanılmak üzere 1,5 metreye 1,8 metre boyutlarında, yaklaşık 10 bin lira maliyetle CNC Router tezgahı oluşturdu.

Adem Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hem öğrencilerin pratikte kendilerini geliştirmelerini sağlamak hem de eğitimlerinde kullanmak üzere CNC tezgahı yapmayı kararlaştırdıklarını anlattı. Tezgahın büyük kısmını hurda makine parçalarından bir araya getirdiklerini anlatan Kara, "Bu tezgahı eğitim amaçlı kullanıyoruz. Her türlü işimizi tezgah üzerinde işleyip öğrencilerimize gösterebiliyoruz." dedi.

Tezgahın elektronik aksamlarını satın aldıklarını, diğer kısımlarını okuldaki imkanlarla yaptıklarını ifade eden Kara, piyasa değerinin onda birine mal ettiklerini bildirdi. Kara, tezgahta sert çelik malzemeler hariç, pirinç, alüminyum ve ahşap malzemelerde oyma, delme ve kesme işlemlerini yapabildiklerini kaydetti.

Kara, "Tezgahın küçüğünü yapabildiğimiz gibi daha büyüklerini de yapabiliriz. Bu sadece maliyetle alakalı bir şey. Destek verilirse özellikle okullarımızdaki mobilya bölümlerinin ihtiyacı olan CNC tezgahları üretebiliriz." şeklinde konuştu.

Makine Teknolojisi alanı 3. sınıf öğrencisi Metin Dinç de öğretmenleri ve arkadaşlarıyla kurulumunu yaptıkları makinenin kendilerine eğitim anlamında çok şey kazandırdığını dile getirdi.

Kaynak: AA / Teknoloji

Akdağmadeni Adem Kara Yozgat Teknoloji Haberler

Bakmadan Geçme

Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title