Haberler

Öğrenciler İlk Kez Uçtu

Samsun Bafra Kaymakamlığı’nca devam ettirilen Sevgiyle Uzanan Eller Projesi kapsamında çocuklar ilk kez uçağa bindiler.

Samsun Bafra Kaymakamlığı'nca devam ettirilen Sevgiyle Uzanan Eller Projesi kapsamında çocuklar ilk kez uçağa bindiler.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu'ndaki uçuş kampüsüne giden çocuklara burada pilotlar tarafından hangardaki uçaklar hakkında bilgi verildi.

Daha sonra çocuklar, Sivil Havacılık Yüksekokulu bünyesindeki 4 kişilik uçaklarla Bafra ve 19 Mayıs ilçesi semalarında kısa bir süre uçtu. Hayatlarında ilk defa uçağa binen çocukların heyecanlı olduğu gözlendi.

Bafra Kaymakamı Halis Arslan, "Sevgiyle Uzanan Eller Projesi'nin 2016 yılının son etkinliğiyle bir aradayız. Bu proje yaklaşık 2 yaşında. 1.inci grup arkadaşlarınız 17 kişi daha önce uçağa binmişlerdi, sizlere de sözüm vardı ve şimdi ise sizler uçağa bineceksiniz. Projeye dahil olan çocuklarımızdan derslerinde başarılı olan öğrencilerimizi ödül olarak uçurmak istedik. Pilot sizleri Bafra semalarında uçuracak, bu arada Kızılırmak'ı ve değişik yerleri uçakla uçarak havadan göreceksiniz. Bu projenin amacında çocuklara uçakları ve gökyüzünü de sevdirmek için de yaptık. Hakikaten heyecanlı ve coşkulu bir şey. Sevginizi hiçbir zaman yaşantınızdan çıkarmayın. Onun için ülke, vatan, görev, öğretmen, sınıf, okul sevgisi. Eğer bir kişi işini seviyorsa başarılı oluyor. Şiddetin panzehiri sevgidir. Sevginin halledemeyeceği hiçbir konu yoktur. Yaklaşık bir yıldır çocuklarımıza sevgiyi aşılamaya çalışıyoruz. Sevgi ortamında her şeyin daha iyi, daha başarılı olacağı inancıyla çocuklarımızla burada projemiz kapsamında sevgiyi gökyüzüne salacağız" dedi.

İlk uçuş deneyimi yaşayan çocuklar ise önce korktuklarını belirterek, "Çok heyecanlıydık, yukarıdan yere bakmak çok güzeldi. Bafra Kaymakamımıza bizler için yaptığı projelerinden ötürü çok teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

Uçuş sonrası Bafra Kaymakamı Halis Arslan, "İlçemizde yürütülen 'Sevgiyle Uzanan Eller Projesi' kapsamında yapmış olduğumuz 'Sevgimizi Gökyüzüne Salıyoruz' adlı projeye uçuş desteğinden dolayı sevgi çocukları adına Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Ferşat Kolbakır'a teşekkür eder, görevinde başarılar dilerim" ifadelerini kullandı. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Halis Arslan Samsun Bafra Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title