Haberler

Odü I. Uluslararası Türk Dili ve Edebiyatı Öğrenci Sempozyumu

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ile Türkoloji Kulübü işbirliğinde düzenlenen 'I. Uluslararası Türk Dili ve Edebiyatı Öğrenci Sempozyumu' Ordu'da başladı.

"Dilin varsa dünyada söz sahibi olabilirsin"

Tıp Fakültesi Morfoloji binası Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen sempozyumun açılış konuşmasını yapan ODÜ Fen Edebiyat Fakültesi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Abdullah Eren, dil ve edebiyatın bir milleti millet yapan en önemli yapı taşlarından olduğuna dikkat çekti. Milletlerin gelişiminin dil ve edebiyatın gelişimi ile doğru orantılı olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Abdullah Eren, "Dil sadece seslerden ibaret bir yapı değildir. O, ait olduğu milletin kültür birikimini, düşünce dünyasını ve karakterini içinde barındıran ve yeni kazanımlarla nesilden nesile aktaran en önemli vasıtadır. Bizler, ancak öz benliğimizin ve karakterimizin yansıması olan dilimize kıymet verdiğimiz ve sahip çıktığımız ölçüde kendi sözümüzü güçlü bir şekilde söyleyerek dünya üzerinde söz sahibi olabiliriz. Bunun için de dilimizin her biri, bir dil ve kültür zaferi hüviyetinde olan edebi eserlerimizin iyice tanınması ve yeni eserlerin üretilmesi ve bu yoldaki gayretlerin teşvik edilmesi zaruridir" dedi.

10 ülke katılıyor

ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç da Türk dili, edebiyatı, tarihi, sanatı ve kültürüyle ilgili akademik toplantıların kimi zaman oryantalistik kimi zaman Altayistik çoğu zaman da Türkoloji, Türkiyat ya da Türklük bilimi adıyla yüz yılı aşkın bir süredir düzenlendiğini ve çok sayıda akademik çalışmaya zemin hazırladığını söyledi.

Yarılgaç, sempozyumda Çin, Moğolistan, Rusya, Kazakistan, Kırgızistan, Azerbaycan, Gürcistan, Irak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye'den uluslararası katılımcıların olduğunu, yurt içi ve yurt dışından gelen, alanında uzman 30'a yakın akademisyenin nezaretinde dil, edebiyat ve halk bilimi alanlarında doktora, yüksek lisan ve lisans derecelerinde öğrencilerin bildirilerinin sunulacağını belirterek bu sempozyumun ODÜ'nün akademik gelişimine ve uluslararası tanınırlığına katkıda bulunacağını ifade etti.

Sempozyuma yurt içi ve yurt dışından 70 üniversiteden toplamda 308 başvuru yapıldı. Üç gün sürecek olan sempozyum kapsamında Çağdaş Türk Lehçeleri, Türk Dünyası Edebiyatları, Eski Türk Dili, Eski Türk Dili Edebiyatı, Türk Halk Edebiyatı, Türk Halk Bilimi, Yeni Türk Dili ve Yeni Türk Edebiyatı alanlarına göre düzenlenmiş bildiriler 27 oturumda sunulacak.

Sempozyuma ayrıca, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fikri Balta, Prof. Dr. Tevfik Noyan, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Öznur Ergen Akçin, yerli ve yabancı akademisyenler ile öğrenciler katıldı. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Eren Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title