Haberler

Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi Yatırımcıları Bekliyor

İzmir'in Ödemiş İlçesinde Kurulan Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi (Osb) Müteşebbis Heyeti Toplantısı Yapıldı. Toplantıda Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi İçin Yapılması Gerekenler Tartışıldı.

İzmir'in Ödemiş ilçesinde kurulan Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi (OSB) müteşebbis heyeti toplantısı yapıldı. Toplantıda Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi için yapılması gerekenler tartışıldı.

Ödemiş Ticaret Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, İzmir Vali Yardımcısı Fethi Özdemir başkanlık yaptı. Ödemiş Kaymakamı Abdurrahman Koçoğlu, Belediye Başkanı Mahmut Badem, EBSO Yönetim Kurulu Üyesi ve Ödemiş OSB Başkanı Cengiz Kocagil, Ticaret Odası Meclis Başkanı Yaşar Özdemir, Başkan Vekili Necdet Uğuruaçık, Özel İdare Müdürü Mustafa Arslan ile diğer ilgililer ve yatırımcı iş adamları katıldı.

İzmir Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi'nin bölge için son derece önemli olduğunu belirtti. Özdemir, Ödemiş OSB'nin büyük bir şans olarak önlerinde durduğunu belirterek OSB'nin faaliyete geçmesi için yapılması gereken unsurları tespit edeceklerini söyledi.

Ödemiş OSB Başkanı Cengiz Kocagil de gerçekleştirdiği sunumda, göreve geldiklerinde tamamen kaderine terk edilmiş durumdaki organize sanayi bölgesini 2 yıllık özverili çalışma sonucunda tapuları hazır halde müteşebbislere yatırım yapma imkanı sunan bir hale getirdiklerini söyledi. Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi için tüm engellerin aşıldığını anlatan Kocagil, "Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi'nin tüm tapularını imzaladık verdik. Alt yapı çalışmalarından ufak tefek sorunlar olsa da bunlar aşılmıştır"

ifadelerini kullandı. Toplam 52 parselin bulunduğu bölgenin karma organize sanayi bölgesi niteliğinde olduğunu belirten Kocagil, ''Burası geleceğin cazibe merkezi olacaktır. Fırsatı kaçırmayalım'' dedi.

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem de 1994 yılında kurulan OSB için uzun yıllar hiçbir şey yapılmadan beklendiğini ifade etti. Bunun mutlaka bir sorumlusu olması gerektiğini, ancak kendilerinin geçmişe takılmak yerine geleceğe bakmayı tercih ettiklerini anlatan Badem, şöyle konuştu: ''Şimdi sıra Ödemişli müteşebbis iş adamlarımızda. Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi'ni de hep birlikte ayağa kaldıracağız. Bu kötü gidişin kırılması gerekli. Yatırımdan kaçmak yok. Barajı, demir yolunu çözdüysek, organize

sanayi bölgesini de bitireceğiz. Gelin bu işi de hep birlikte çözelim.''

Organize Sanayi Bölgeleri Koordinatörü Metin Ersan ise bu konuda teşviklerin başladığını belirterek "Bunun için düğmeye basıldı. Başta tarım olmak üzere her türlü sanayi dalında bu bölgeye büyük bir hareketlilik getirecek olan Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi ilk yapılanmasının ardından ileriki yıllarda buraya yatırım yapan kişiler büyük bir rahatlık içinde olacaklardır. Organize sanayi bölgelerinde çalışanlar ise hiçbir engele takılmaz. Bugün bir Denizli almış başını gitmektedir. Bir ilde veya ilçede

sanayi veya fabrika varsa o yer kalkınır" dedi.

Kürsüye gelen Ödemiş Kaymakamı Abdurrahman Koçoğlu ise, Ödemişlilerin Ödemişli olarak organize sanayi bölgesine sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi için 2007 yılının son ayında ciddi bir şekilde çalışma başlatarak Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi levhasını koyduklarını bir çalışma başlattıklarını anlatan Koçoğlu, şöyle konuştu: "Önemli olan dışarıdan buraya yatırımcı beklemek yerine ilk olarak Ödemişlilerin Ödemişli olarak buraya sahip çıkması gerekir. Buraya parsel alınmazsa kimse buraya yatırım yapmaz. Ödemişli buraya sahip çıkmalı, alt yapısı hazır, suyu hazır elektriği hazır ve burası için her türlü imkan var. Ayrıca

şunu bahsetmek istiyorum ilçemizde 35 - 40 civarında mandıra işi yapan yerler var. Belki bu yerlere ileride bazı yasaklar gelebilir. Onun için burada süt ve mandıra işi yapan arkadaşlar burayı düşünebilir. Bir ilçenin zenginliği ise sanayileşmeden geçmektedir. İlçemizde 16 bin yeşil kartlı vatandaşımız var. Ayrıca ilçemizde işsizlik maalesef çok büyük boyutlarda. Onun için Ödemişlilerin ciddi bir anlamda adım atarak kısa zamanda Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi'ni sahiplenmesi gerekir."

(TK-YK-HO-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title