Haberler

Ödemiş Dp, Mesut Akbay ile Devam

Demokrat Parti Ödemiş İlçe Teşkilatı'nda Mesut Akbay güven tazeledi.

Demokrat Parti Ödemiş İlçe Teşkilatı'nda Mesut Akbay güven tazeledi.

Otogar üzerinde düzenlenen kongreye DP İzmir İl Başkanı Osman Varol, DYP 19. dönem milletvekili Mehmet Özkan, İlçe Başkanı Mesut Akbay, DP Kemalpaşa eski ilçe başkanı Metin Dökmeciler, CHP Ödemiş İlçe Başkanı Hikmet Güriş, DSP Ödemiş İlçe Başkanı Ulutan Torun, CHP eski Ödemiş İlçe Başkanı Mehmet Eriş, AK Parti Ödemiş İlçe Başkanlığı heyeti, DP ve DYP'nin eski ilçe başkanları ile çok sayıda partili katıldı.

Divan Başkanlığı'na DYP 19. Dönem Milletvekili Mehmet Özkan oy birliği ile seçildi. Divan kurulunda Metin Dökmeciler ve Gökay Okyar da görev yaptı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının sonrasında DP Ödemiş İlçe Başkanı faaliyet raporunu okuyarak, parti çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Partinin Ödemiş'teki tanınan isimlerinden Cemal Artuk bir konuşma yaparak gündemi değerlendirdi. Artuk şunları ifade etti: "1961 yılından beri siyasetin içindeyim. Ben 85 yaşındayım. Bugün burada çok güzel bir kongre yaşıyoruz. Ancak bu partiden milletvekili olmuş, belli kadrolarda çalışmış yerel yönetimlerde boy göstermiş partililer nerede soruyorum. Türkiye çok zor günler yaşıyor. Başbakan Mısır'dakiler için ağlıyor Gezi Parkında Reyhanlı'da hayatını kaybedenler için gözyaşı dökmüyor. Türkiye'nin Demokrat Partiye demokrasiye ihtiyacı vardır. DP'nin eskisi gibi ayağa kalkması ve iktidara yürümesi gerekiyor"

"TÜRKİYE'DE KARDEŞLİK DUYGUSUNU YOK ETTİLER"

DP İzmir İl Başkanı Osman Varol da yaptığı konuşmada, "İzmir Türk siyasetinin mihenk taşıdır. DP'yi yeniden doğurmak için tabandan genel merkeze kadar çabalarımız uğraşlarımız sürüyor. Bu ortam da siyaset yapmak çok zor. Hepiniz ailenizin çocuğunuzun rızkından ayırıyor zamanınızdan ayırıyor; DP çatısı altına geliyorsunuz. Türkiye'de kardeşlik duygusunu yok ettiler. Kardeş olarak Mısır'ı Filistin'i Suriye'nin bir kısmını kabul eden bir yönetim anlayışı ile karşı karşıyayız. IMF'ye borcumuzu bitirdik diyenler var. 2002'de iktidara geldiklerinde Türkiye'nin dış borcu 102 milyar dolarken bu rakam şuan 300 kusur milyar dolarda" ifadelerine yer verdi.

"YEREL SEÇİMLERDE İDDİALIYIZ"

Varol tarımla ilgili de değerlendirmeler yaparak, "Türkiye bırakın buğday ithal etmeyi, saman ithal eder hale geldi. Ekonomi olarak dünyanın 17. sırasına yerleşen Türkiye halkına gelir dağılımında dünyada 160. sırada. Bu kadar eşitsizliğin olduğu bir dönemde merkez sağda Demokrat Parti'de birleşmek toplanmak gereklidir. DP İzmir'de kurulmuş İzmir'de iktidar olmuş ve Türkiye'de iktidar olmuştur. İzmir CHP'nin kalesi falan değildir. İzmir Demokrattır. Önümüzdeki yerel seçimlerde çok iddialıyız. Emaneten verdiğimiz belediyeleri tek tek geri alacağız. Bugün Ödemiş'ten bu işin startını veriyoruz. Ödemiş ilçe kongremiz hayırlı olsun" dedi.

DYP 19. dönem İzmir milletvekili Mehmet Özkan ise Türkiye'de milletvekili adaylarının bazı güçler tarafından belirlendiğini halkın vekilini, vekilin de halkını tanımadığını vurgulayarak bazı çalışmalar yaptığını ve bu çalışmaları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye raporlar halinde sunduğunu anlattı.

Konuşmaların sonrasında oy kullanma işlemine geçti. Kongrede sadece Akbay'ın sunduğu tek liste oylandı. 47 delegenin oy kullandığı seçim sonucunda Akbay, güven tazeledi.

Yeniden İlçe Başkanı seçilen Mesut Akbay'ın yönetim kurulunda Ali Keke, İlhami Boz, İsmail Ur, Tuncer Demir, Mehmet Pişiren, Dursun Yıldız, Mutahar Ateş, İlhan Puna, Gökay Okyar, Nurittin Badem, Fehmi Kılıç, Ahmet Sav, İlhan Odabaşı, Hasan Çetin, Abdil Çavdar, Hüseyin Özdemir, İsmail Çınar, Ahmet Kahraman yer aldı.

DP Ödemiş İlçe Teşkilatı'nın il kongresi delege adayları da Mesut Akbay, Fuat Kılcı, Mehmet Özkan, Erkut Şenbaş, Ali Keke, Bilal Bahadır, İlhami Boz, İsmail Çınar, Dursun Yıldız, Abdil Çavdar, İlhan Puna, Nurittin Badem, Cemal Artuk, Mehmet Pişiren, Hüseyin Uzun, İlhan Odabaşı, Gökay Okyar, Hüseyin Özdemir, Mutahar Ateş, İsmet Yalgın oldu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Demokrat Parti Mesut Akbay Ödemiş İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title