Haberler

Nürnberg'de Alman Vatandaşlığına Geçenler Onuruna Resepsiyon Verildi

Almanya'nın Nürnberg kentinde 1 Ekim 2014 ile 30 Eylül 2015 tarihleri arasında Alman vatandaşlığına geçenler onuruna belediye tarihi salonunda bir resepsiyon verildi.

Almanya'nın Nürnberg kentinde 1 Ekim 2014 ile 30 Eylül 2015 tarihleri arasında Alman vatandaşlığına geçenler onuruna belediye tarihi salonunda bir resepsiyon verildi.

Resepsiyonda Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosu Yavuz Kül, Bavyera milletvekili SPD'li Arif Taşdelen hazır bulunurken, Alman vatandaşlığına geçen Türkler resepsiyona pek ilgi göstermedi. Alman vatandaşlığına geçen 1194 kişiden 193'ünün Türk,150'sinin Ukraynalı, 73'nün Iraklı, 66'sının Rus, 55'inin Romanyalı 51'inin ise Polonyalı olduğu açıklandı. Resepsiyona katılanları tek tek kapıda karşılayan Ana kent Belediye başkanı Ulrich Maly yaptığı konuşmada, 1835 yılında Nürnberg nüfusunun 35 bin, şimdi ise 530 bin olduğuna işaret ederek. Nürnberg'de ırkçılığa ve yabancı düşmanlığına yer olmadığını vurguladı. Maly, "Yeni vatandaşlarımızı kutluyorum" dedi. Kosovalı Lendida Medina ile Romanyalı Lucian Nutu birer konuşma yaparak kendi öykülerini anlattılar ve nasıl Alman vatandaşı olduklarını dile getirdiler. Resepsiyonda hazır bulunan Hürol Türen, 2000 yılından bu yana Almanya'da yaşadığını ve 4 Aralık 2004 yılında Alman vatandaşı oluğunu söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Belediye Başkanı Ulrich Maly konuklarını kapıda karşılıyor

Davetliler

Nürnberg Büyük korosu

Başkonsolos Yavuz Kül,

Arif Taşdelen ( yakın planda)

Ulrich Maly konuşuyor

Alkışlar

Lndida Medina konuşuyor

Lucian Nutu konuşyor…………Hürol Türen konuşuyor

Haber-Kamera: Taner TÜZÜN / NÜRNBERG - DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Arif Taşdelen Türkiye Almanya Eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title