Haberler

Nogay Şair Kadriya Temirbulatova'nın adı Yalova Çiftlikköy'de yaşatılıyor

Güncelleme:

Nogay Türklerinin ve Türk dünyasının ünlü kadın şairlerinden Kadriya Temirbulatova'nın adı Yalova'nın Çiftlikköy ilçesinde bir caddeye verildi.

Nogay şair Kadriya Temirbulatova'nın adı,doğumun 70. Yılı anısına Yalova'nın Çiftlikköy ilçesinde bir caddeye verildi.
Dağıstan Özerk Cumhuriyeti Nogay Bölgesinde doğan Kadriya Temirbulatova, doğumunun 70, ölümünün 41. yılında Türkiye'de ve Dağıstan Nogay Rayonunda bir dizi etkinliklerle anılıyor.

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı TÜRKSOY tarafından düzenlenen anma programlarının ilki Çiftlikköy'de gerçekleştirildi.

Yalova Valisi Muammer Erol, Kadriya Temirbulatova artık bizim bir kızımız, dedi.

Programa Yalova Valisi Muammer Erol, Çiftlikköy Kaymakamı Ömer Bilgin, Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, TÜRKSOY Genel Sekreteri Prof. Düsen Kaseinov, İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel, Rusya Federasyonu'na bağlı Dağıstan Cumhuriyeti'nin temsilcisi Sabirat Abubekirova ve devlet sanatçısı Ordinaryus Profesör Koşali Zarmanbetov,Nogay Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Cemil Sütbaş, Nogay sanatçılar Arslanbek Sultanbekov ve Alibiy Romanov'un yanı sıra protokol mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Yalova Valisi Muammer Erol, Kadriya Temirbulatova artık bizim bir kızımız. Türk dünyasına şiirleriyle katkı sağlayan kızımızın adı artık burada yaşayacak, dedi.

Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar konuşmasında, Şiirlerinde de görüldüğü üzere yurduna,halkına,dinine,diline sevgisini korkmadan dile getirmiştir. Bu cesaretinin bedelini genç yaşında canıyla ödemiştir,dedi.

Düsein Kaseinov, Kadriya Temirbulatova kültürümüzün mihenk taşlarından biridir

Kültürümüzün mihenk taşları kabul edilen bu değerli şahsiyetler toplumlara yön vermiş, halkların bilimsel, kültürel ve manevi gelişimine büyük katkı sağlayan çalışmalar yapmıştır. İşte bu büyük şahsiyetlerden biri de Nogay Türkleri'nin ünlü şairi Kadriya Temirbulatova'dır,dedi.

Açılış programında, Kadriya Temirbulatova'nın anısına, şiirlerinden oluşan " Yiğitlerin Destanıyım" kitabının tanıtımı da yapıldı. Bazı Türk, Kazak, Kırgız, Azeri, Kumuk, Başkurt ve Rus şairler, Temirbulatova'nın eserlerini kendi dillerinde okudu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Çiftlikköy Dağıstan Yalova Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title