Haberler

Nilüfer Belediyesi'nin Faaliyet Raporu Meclisten Geçti

Nilüfer Belediyesi’nin 2014 yılı faaliyet rRaporu oy birliğiyle kabul edildi.

Nilüfer Belediyesi'nin 2014 yılı faaliyet rRaporu oy birliğiyle kabul edildi.

Nilüfer Belediyesi'nin 2015 Nisan ayı olağan meclis toplantısı Konak Kültürevi'nde yapıldı. Mecliste birçok madde karara bağlanırken, Denetim Komisyonu Üyesi Beril Tanaçan Ünler meclis üyelerine bilgi verdi. Mecliste Nilüfer Belediyesi'nin 2014 yılı faaliyet raporu hakkında Başkan Mustafa Bozbey üyelere bilgi verdi.

Türkiye'nin hava kadar, su kadar, ekmek kadar ihtiyacı olan demokrasinin yerelden gelişmesi için 2014 yılının kalıcı adımlar atıldığı bir yıl olarak hafızalarda yer alacağını ifade eden Bozbey, "2009 yılında başlayan mahalle komiteleri süreci, demokrasi anlayışımızdaki gerçekçiliğimizi göstermesi bakımından önemliydi. Nilüfer'in Türkiye için bir rol model görevi üstlendiği bu konuda, mahalle komitelerinin belediye yönetiminde yazılı olarak karşılığını bulmaya başladık. Türkiye'de ilk kez, adeta bir devrim niteliğinde adımlar attık. Kurduğumuz 9 çalışma komisyonunun görev yetki ve esaslarını, meclisimizin kararıyla Türkiye'de ilk kez belirledik. Bu meclis komisyonlarının ana görevlerinden biri de ilgili müdürlükleri, belirli aralıklarla izleme ve değerlendirmeye tutmanın yanı sıra belediye hizmetlerinde mahalle komiteleri ile değerlendirmede bulunmak ve tartışmaktır. Demokrasiyi yerelden yeşertecek Nilüfer modelinin ana unsurlarından biri olan Nilüfer Belediyesi Halk Evi'ne de 2014 yılında geçtik. Türkiye'de yine ilk kez, örnek bir çalışmaya imza atarak, vatandaşla milletvekillerini Halkın Evi'nde buluşturmaya başladık. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gurubu bulunan partilerin Bursa milletvekilleri, yeni hizmet binamızda kendileri için ayrılan odalarda vatandaşlarımızla bir araya gelebiliyor." dedi.

Nilüfer Belediyesi'nin hayata geçirdiği projelerle rol model olarak Türkiye'de mercek altına alındıklarını kaydeden Başkan Bozbey, " 2014 yılında yoğun bir çalışma sonucunda 2015-2019 Stratejik Planını hazırladık. Demokrasi kenti Nilüfer'de, halkımızın karar süreçlerine katılımına verdiğimiz önem çerçevesinde, stratejik ylan çalışmalarımızı sürdürürken, düzenlediğimiz çalıştaylar ve gerçekleştirdiğimiz dış paydaş anketi ile "katılımcılık" anlayışımızı üst seviyede uyguladığımıza inanıyorum. Nilüfer'in kurulduğundan bugüne geçen 28 yıllık sürecindeki başarılar ve kazanımlar, elbette ki, belediyemizin çalışanlarının özverisi, Nilüferliler'in desteği ve sivil toplum kuruluşlarımızın yanımızda olması ile mümkün olabildi. Ayrıca, bu güne kadar hizmet eden Nilüfer ve Büyükşehir Belediye başkanlarının da katkıları büyük. Her birine ve tabii ki sizlere, kentimize sunduğunuz hizmetler ve emek için tek tek teşekkür ederim" diye kaydetti.

Başkan Bozbey'in sunumunun ardından 2014 faaliyet raporu oy birliğiyle kabul edildi.

Mecliste ayrıca encümen ve ihtisas komisyon üyelerinin seçimi de yapıldı. Nilüfer Belediye Meclisi'nde ayrıca anlamlı bir karara daha imza atıldı. Çevre ve Kırsal Alan Komisyonu'nun raporu sonucu Nilüfer'deki isimsiz sokak ve caddelere Nilüfer ve Bursa Büyükşehir belediye başkanlığı yapmış kişilerin isimlerinin verilmesi kararı alındı. Buna göre belirlenecek sokak ve caddelere Nilüfer'de başkanlık yapan Ziya Güney, Faruk Baykal, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde görev yapan Ekrem Barışık, Teoman Özalp, Erdem Saker, Erdoğan Bilenser ve Hikmet Şahin'in isimleri verilecek. Konuyla ilgili konuşan Başkan Mustafa Bozbey, Bursa ve Nilüfer'e hizmet eden isimlere şükranlarını sunduklarını belirterek, isimlerinin yaşatılması için önemli bir karara imza attıklarını belirtti.

Bozbey, İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz'a yönelik terör saldırısını da kınadı. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Konak Kültürevi Mustafa Bozbey Türkiye Yerel Haberler

title