Haberler

Niksar'dan Maden Suyu İhracatı

Recep Bilek - Tokat'ın Niksar ilçesinde şişelenen maden suları Ortadoğu ülkelerinin yanı sıra Hollanda'ya ihraç ediliyor.

Recep Bilek - Tokat'ın Niksar ilçesinde şişelenen maden suları Ortadoğu ülkelerinin yanı sıra Hollanda'ya ihraç ediliyor.

İlçeye bağlı Akıncı köyünde 2010 yılında kurulan tesisin yönetim kurulu başkanı Durmuş Erdem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sade maden suyuyla başladıkları üretimlerini artan talep nedeniyle çeşitlendirdiklerini söyledi.

Limon, vişne, çilek ve karışık meyve aromalı maden suyu üretimine başladıklarını, buna paralel olarak ürün yelpazelerine bardak suyunu da aldıklarını ifade eden Erdem, maden suyuna yurt dışında daha çok ilgi olduğu için ihracata yöneldiklerini belirtti.

Irak ve İran'la başladıkları ihracata İsrail, Filistin ve Hollanda'yla devam ettiklerini vurgulayan Erdem, "Bu ülkelere meyve aromalı maden suyu gönderiyoruz. İlgiden çok memnunuz. Yılda ortalama 20 milyon liralık ihracat yapıyoruz. Birkaç büyük firmayla iş bağlantısı kurduk. Suudi Arabistan'a da maden suyu göndereceğiz, anlaşmalarımızı yaptık" dedi.

Günde ortalama 300 bin şişe maden suyu ürettiklerini dile getiren Erdem, şöyle devam etti:

"Doğal mineralli su şişeliyoruz. Maden suyu yüksek karbondioksit basıncıyla yüzeye çıkıyor. Temel özelliği ise bol magnezyum ve kalsiyum mineralleri içermesi. İnsan vücudunda iskelet ve sinir sistemi için çok faydalı. Florür miktarı düşük olduğu için hem çocuk hem yaşlıların içmesi için elverişli. Yabancı ülkelerden iş anlaşması yaptığımız firmalar kaynaklarımızı gelip görüyorlar, bu tercih sebebi oluyor. Fiyatları da kendi ülkelerine göre daha uygun olduğu için ürünlerimiz cazip geliyor."

Gelecekte doğal mineralli su için pet hattı kurmayı hedeflediklerini belirten Erdem, "Özellikle Suudi Arabistan pet şişede maden suyu istiyor. Meyve aromalı maden suyunun yanında yörenin ismiyle gazoz üretmeyi de hedefliyoruz" diye konuştu.

-Yatırımcılara davet-

Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar ise Türkiye'deki kapalı su piyasasında ilk fabrikalardan birinin 1963'te ilçelerinde kurulduğunu belirterek, belediyeye ait bu tesiste yakında yeni bir markayı daha piyasaya sunacaklarını söyledi.

Niksar'ın hem içme suyu hem maden suyu üretiminde önemli bir merkez olduğunu vurgulayan Yadigar, "Bizim tesislerimizde günde 120 bin litre su şişelenip piyasaya sunuluyor. İlçemize üçüncü bir su fabrikası kurulması için fizibilite çalışmaları var. Yatırımcıları Niksar'a davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Yayıncı: Ersin Altınsoy - TOKAT

Kaynak: AA / Yerel

Durmuş Erdem Hollanda Niksar Tokat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title