Haberler

Kimse 29 Şubat'ı İstemiyor! Nikah Masasında Artık Yıl Sessizliği

Güncelleme:

4 yılda bir gerçekleşen artık yılın 2016'ya denk gelmesi nedeniyle bu yıl şubat ayı 29 çekiyor. Günlük ortalama 10 nikahın kıyıldığı evlendirme daireleri bu tarihte boş kalacak.

Çiftlerin, evlilik yıl dönümlerini 4 yılda bir kutlamak istememesinden dolayı, 29 Şubat için gün alınan nikahlarda, diğer günlere oranla ciddi düşüş yaşanıyor.

KİMSE BU TARİHTE EVLENMEK İSTEMİYOR

Bu yıl, takvim yılının mevsimlerle ve dünyanın güneş çevresinde dönme süresiyle uyumlu olması için uygulanan ve 4 yılda bir gerçekleşen artık yıllardan birisi yaşanıyor. Buna göre, artık yılın 2016'ya denk gelmesi nedeniyle bu yıl şubat ayı 29 çekiyor. Doğum, evlilik gibi önemli günleri bu tarihe denk gelenler, bunları 4 yılda bir kutlamak zorunda kalıyor. Bu nedenle, evlenmek isteyen ancak hayatlarının en mutlu gününü 4 yılda bir gelen bu tarihe denk getirmek istemeyen çiftler, başka tarihleri 29 Şubat'a daha çok tercih ediyor.

NİKAH SAYILARINDA CİDDİ DÜŞÜŞ YAŞANDI

AA muhabirinin İstanbul'daki evlendirme dairelerinden aldığı bilgilere göre, 29 Şubat en çok evlendirme dairelerinde hissediliyor. Bu yıl pazartesi gününe denk gelen 29 şubatta, nikah sayılarında ciddi düşüş yaşanıyor.

Bazı evlendirme dairelerinde normalde 15 dakikada bir nikah kıyılırken, 29 Şubat için ise neredeyse kimse nikah için başvurmuyor. Ayrıca, nikah günü olarak bu tarihi seçen bazı çiftler arasında, bu durumu öğrenip başvurusunu geri çekenler bile oluyor.

BEŞİKTAŞ'TA SADECE BİR ÇİFT GÜN ALDI

Beşiktaş, Kadıköy, Fatih ve Bağcılar gibi İstanbul'un en kalabalık ilçelerinde, söz konusu gün için alınan nikah tarihlerinde alışılmışın dışında durgunluk yaşanıyor.

Beşiktaş, en fazla durgunluğun dikkat çektiği yerlerin başında geliyor. Normalde neredeyse her gün "full" çeken ilçede, 15 dakikada bir, günde ortalama 30 civarında nikah kıyılıyor. 29 Şubat için ise şu ana kadar yalnızca bir çift nikah günü almış bulunuyor.

KADIKÖY'DE 2 KİŞİ SIRA BEKLİYOR

Kadıköy, Bağcılar ve Fatih'te de alınan nikah tarihlerinde normal günlere nazaran azlık dikkat çekiyor. Kadıköy'de normal günlerde 10 civarında nikah kıyılıyor. Ancak, 29 Şubat için şu ana kadar yalnızca 2 çift nikah için sıra bekliyor.

İstanbul nüfusunun yaklaşık yüzde 8'inin ikamet ettiği Bağcılar ve Fatih ilçelerindeki yuva kurmak isteyen çiftler de 29 Şubat'a ilgi göstermiyor.

Söz konusu ilçelerde alınan nikahlarda, diğer günlere oranla yarıya yakın düşüş dikkat çekiyor.

Kaynak: AA / Magazin

Beşiktaş İstanbul Kadıköy Magazin Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (6)

deli dumrul Mobil-IOS:

on numara bi tarih super laaaaa

8
1
yanıtYanıtla
Gibi gibi:

Millet tamamen manyamis sokmusun gunun omnemi ve anlamina. birlekteysen eger sorun yok

7
1
yanıtYanıtla
DilekMobil-IOS:

Doğum yapanlar ne yapsın??? yazık olcak çocuğa???

4
1
yanıtYanıtla
PARÇILIMobil-ANDROID:

daha iyi ya evlilik hep taze kalır...

5
0
yanıtYanıtla
Hesap KitapMobil-IOS:

Kadınlar istemiyor anlaşılan. Her sene erkeğe sorumluluk yüklemek varken 4 senede 1 olması işlerine gelmiyordur

1
0
yanıtYanıtla
As:

4 yılın artık saatlerini toplayan bir günde evlenmek geri dönüşümcüler dışındakilere cazip gelmeyebilir

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title