Haberler

Nikah İşlemleri İçin Gittiği Nüfusta Evli Olduğunu Öğrendi

Gazi Nogay - İsmail Çimen - Çorum'un İskilip ilçesinde yaşayan Ünal Özügüzel (40), nikah işlemleri için gittiği nüfus müdürlüğünde yabancı uyruklu bir kadınlı evli olduğunu ve bir de çocuğunun bulunduğunu öğrendi.

Gazi Nogay - İsmail Çimen - Çorum'un İskilip ilçesinde yaşayan Ünal Özügüzel (40), nikah işlemleri için gittiği nüfus müdürlüğünde yabancı uyruklu bir kadınlı evli olduğunu ve bir de çocuğunun bulunduğunu öğrendi.

Yalak köyünde yaşayan Ünal Özügüzel, 1997 yılında inşaatta çalışmak amacıyla gittiği Bolu'da bir arkadaşının aracılığıyla Münevver Kaya (32) ile tanıştı. Daha sonra köyüne dönen çiftçilikle geçimini sürdürmeye başladı. Özügüel'in,Münevver Kaya'dan geçen süre zarfında iki çocuğu dünyaya geldi. Bir süre sonra geçim sıkıntısı yaşamaya başlayan Özügüzel, çocuklarının okul masrafları için yardım alabilmek amacıyla 2006 yılında İskilip Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na müracaat etti. Vakıf yetkililerinin Özügüzel'e, çocuklarına yardım alabilmesi için Kaya ile resmi nikah yaptırması gerektiğini söyledi. Bunun üzerine köy muhtarlığına başvuran Özügüzel, gerekli evrakları tamamlayarake evleneceği Kaya ve muhtarla birlikte nüfus müdürlüğüne gitti. Nüfus memurunun kimlik bilgilerini incelediği Özügüzel'ün, Tunuslu Assia Aouıssaouf'la (35) evli olarak göründüğünü fark etti.

-"Başıma gelmeyen kalmadı, hayatım karardı"

Özügüzel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, nüfus memurunun kendisine evli olduğunu söylemesi sonrası yaşadıkları karşısında adeta hayatının karardığını söyledi.

Nüfus memurunun, kendisinin evli olduğunu söylemesi üzerine ilk tepkiyi beraberindeki Kaya'nın gösterdiğini ve nüfus müdürlüğünden ayrıldığını ifade eden Özügüzel, şunları kaydetti:

"Nüfus müdürlüğünde ortaya çıkan durumun ardından yaptığım araştırmada kimlik bilgilerimin çalındığını öğrendim. Evlilik belgesinde benim kimlik bilgilerim var ama fotoğraf başkasına ait. Hemen Cumhuriyet Savcılığına giderek suç duyurusunda bulundum. Savcı da, benim kimliğimin hiçbir yetkisi olmadığını belirterek bana soyadımı değiştirmemi ve yeni bir kimlik çıkartmamı tavsiye etti. Daha sonra 'Kel' olan soyadımı 'Özügüzel' olarak değiştirdim. TC kimlik numaram, kimlik bilgilerimi çalan kişinin kullandığı TC kimlik numarası ile aynı olması nedeniyle sadece soyadımı değiştirmem yeterli olmadı. İkamet adresimi de yaşadığım Yalak köyü olarak belirttim. İşte ne olduysa yeni kimliğimi alıp, adresimi bildirdikten sonra oldu."

-"Hakkımda 70'den fazla dava açıldı"

Birlikte yaşadığı Münevver Kaya'ya resmi nikah kıydırabilmek için, evli olarak göründüğü Tunuslu Assia Aouıssaouf'a boşanma davası açtığını belirten Özügüzel, "Ben boşanabilmek için mahkemeyi beklerken, adresime 'hırsızlık, dolandırıcılık, borcu ödeme şartını ihlal' gibi işlemediğim suçlardan dolayı Ankara, İstanbul ve Antalya'daki mahkemelerden yargılandığıma dair evraklar gelmeye başladı. Kredi kartı, elektrik, su, beyaz eşya faturaları ve banka kredileriyle ilgili yaklaşık 120 bin liralık icra ile karşı karşıya kaldım. Hakkımda 70'den fazla dava mevcut ve bu davaların sadece 4'ünden beraat edebildim" dedi.

-İki çocuğu vardı, üç oldu-

Yaklaşık 3 yıl önce jandarma ekiplerinin köye gelerek, "Çocuğunu okula göndermediği" gerekçesiyle kendisini gözaltına aldığını ve işlem yaptığını anlatan Özügüzel, "Jandarma ekibine, iki çocuğum olduğunu ve ikisinin de okula gittiğini söyledim. Bunun üzerine jandarma, 'Miray isminde kızınız var. Okula göndermemişsiniz' cevabını verdi. Böylece hiç görmediğim ve evlenmediğim Tunuslu kadından bir de çocuğum olduğunu öğrendim" dedi.

Yaptığı araştırmalar sonucunda kimlik bilgilerini kullanan kişiyi tespit ettiğini ifade eden Özügüzel, "Bilgilerimi çalan kişinin İdris C. isimli birisi olduğunu, kendisinin dolandırıcı olduğunu öğrendim. Oturma izni almak için yabancı uyruklu kadınlarla sahte evlilikler yapıyormuş. Savcılıkla bu bilgileri paylaştım. Ama hala bir sonuç çıkmadı" diye konuştu.

"Artık dayanacak gücüm kalmadı" diye konuşan Özügüzel, "Başıma gelenlerden dolayı 15 bin liraya yakın borcun içine girdim. Kaza geçiren kızım sakat kaldı. Onun tedavisi için köyden ilçeye götürmek amacıyla kullandığım otomobilime de haciz nedeniyle el konuldu. Adıma 120 bin liraya yakın icra var. Ne köyde ne de ilçede dışarı çıkamıyorum. Her hafta postacı gelerek yeni bir mahkeme evrakı ya da icra kağıdı getiriyor. Beni tanıyanlar, 'Sen yabancı uyruklu kadınları tanıyormuşsun, bizi de evlendir' diyerek dalga geçiyor. İdris C. adlı kişi tarafından kimlik bilgilerim kullanılarak birçok usulsüz işlem gerçekleştirilmiş ve sonuç itibariyle yabancı uyruklu bir karım ve bir kızım, bunlarla birlikte hayatımı kabusa çeviren hakkımda açılmış çok sayıda suç dosyası mevcut. Eşim beni terk edecek. Evde yiyeceğimiz kalmadı. Çocuklarımı okutamıyorum. Yetkililerden yardım istiyorum. Ne olur beni bu beladan kurtarın" ifadelerini kullandı.

Yayıncı: Hüseyin Likoğlu - ÇORUM

Kaynak: AA / Yerel

İsmail Çimen İskilip Çorum Bolu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title