Haberler

Niğde'de Turfanda Patates Hasadı Başladı

TÜRKİYE'de patates üretiminde geçen yıl 892 bin ton rekolte ile ilk sırada yer alan Niğde'de, turfanda patatesin hasadına başlandı.

TÜRKİYE'de patates üretiminde geçen yıl 892 bin ton rekolte ile ilk sırada yer alan Niğde'de, turfanda patatesin hasadına başlandı.

Altunhisar İlçesi'nde ilk hasadı yapılan patatesin birinci kalitesi tarlada 35-55 kuruştan satılırken, ikinci kalite ürün ise 15 kuruş ile 25 kuruştan alıcı buldu.  Altunhisar İlçe Ziraat Odası Başkanı Ali Atasoy, patatesin tarlada 1 liradan satılması gerektiğini mevcut fiyatlarla çiftçinin zarar ettiğini söyledi. Patates üreticisinin geçen yıl da zarar ettiğini belirten Başkan Atasoy, "Patatesi tarlada 1 TL'ye satmalıyız ki zararımızı karşılayabilelim.  Şu anda turfanda patates sökümü yapıyoruz ve tarlada 35 kuruş ile 55 kuruşu satıyoruz. Bu gidişle çiftçilerimiz patateslerini tarlada sökmeyip ürününü tarlada bırakacak. Geçen yıl zarar eden üretici borç ile ektiği patatesten bu yıl da para kazanamaz ise borç batağına düşecek"dedi.

İlk hasatta 1 dekardan 3 ile 3.5 ton patates elde ettiklerini ifade eden Atasoy, "Bu sezon patatesin maliyeti 40 kuruşa dayandı. Niğde'de ilk söküm olmasına rağmen fiyatlar bu şekilde düşük ise ilerisini biz patatesçiler olarak düşünemiyoruz. Patatesin ekiminden hasadına kadar geçen sürede büyük emekler veriliyor. Bir işçiye 70 TL yevmiye veriyoruz. Mazot parası, torba parası, verilen emek. Sonuç itibariyle zarar ediyoruz. Altunhisar'da yetiştirilen patates piyasada tercih edilen çok kaliteli bir patates türü. İlçede geçen yıl yaklaşık 15 bin ton ürün aldık. Çiftçimizin yüzünün gülmesi emeğinin karşılığını alması için patates fiyatının 1 liranın altına inmemesi gerekiyor" diye konuştu.

- Niğde

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Atasoy Altunhisar Niğde Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title