Haberler

New York'ta Türk Günü Yürüyüşü Düzenlendi

ABD'nin New York kentinde bu yıl 35'incisi düzenlenen Türk Günü Yürüyüşü ve Festivali kapsamında, Türk Amerikan toplumu, Manhattan'da yürüyüş gerçekleştirdi.

ABD'nin New York kentinde bu yıl 35'incisi düzenlenen Türk Günü Yürüyüşü ve Festivali kapsamında, Türk Amerikan toplumu, Manhattan'da yürüyüş gerçekleştirdi.

Yürüyüşe New York Başkonsolosu Ertan Yalçın, Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) Başkanı Atilla Pak, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve diğer Türk toplumu temsilcileri de katıldı. Bu yıl ki yürüyüşe, Laik ve Demokratik Türkiye Platformu'nun, 'Türkiye laiktir, laik kalacak" sloganları damga vurdu. Laik ve Demokratik Türkiye Platformu, Samsun'dan yola çıkartılarak New York'a ulaşan dev boyutlu Türk Bayrağı ile yürüyüşe katıldı.

Yürüyüşte Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray takımlarının ABD'de yaşayan taraftarları da yer aldı.Yürüyüşe Azerbeycan, KKTC, Özbekistan ve Kırım Türkleri de destek verdi.

Mahattan'da, Madıson Caddesi ile 53. sokağın köşesinde başlayan ve Birleşmiş Milletler (BM) yakınlarındaki Dag Hammarskjold Parkı'nda sona eren yürüyüş sırasında gazetecilere kısa bir açıklama yapan New York Başkonsolosu Ertan Yalçın, devlet desteği olmaksızın yürüyüşü gerçekleştiren TADF'yi kutladığını söyledi. ABD'de yaşayan Türklerin, 35. Kez New York sokaklarında coşkuyla yürüdüklerini anlatan Yalçın, bir soru üzerine yürüyüş için Türkiye'den herhangi bir destek gelmediğini söyledi.

"Yürüyüş, birlik ve beraberliğimizi simgeliyor"

TADF Başkanı Atilla Pak da, konuşmasında Türk Amerikan toplumu olarak her türlü güçlüğün altından kalkacak durumda olduklarını, Türkiye'den destek almasalar da kırgın olmadıklarını söyledi. Yürüyüşün Türk Amerikan toplumunun bir bayramı olduğunu söyleyen Pak, 'Türk Amerikan toplumunun birlik ve beraberliğini simgeleyen bu Türk Günü Yürüyüşü, federasyonun organize ettiği bir Türk toplumu yürüyüşüdür" dedi. Pak, bu yürüyüşün her yıl sürdürülmesi gerektiğini söyledi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da konuşmasında, Hatay'ın da New York gibi farklı din, mezhep ve etnik kökenlilere ev sahipliği yaptığını belirtti ve bunu tüm dünyaya göstermek için Medeniyetler Korosu ile festival katıldıklarını söyledi.

Yürüyüşün ardından Dag Hammarskjold Parkı'nda New York polis teşkilatında görev yapan Türk polisler, Amerikan Ulusal Marşı ile İstiklal Marşı'nı söyledikten sonra, şehitler için de bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Konuşmaların ardından, Medeniyetler Korosu, Hülya Polat ve Selim Bölükbaşı sahne aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

New York Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
title