Haberler

New York'ta, Mehteranlı Balo

Güncelleme:

TADF'nin düzenlediği Türk Amerikan Kültür Festivalinin Galası New York'ta, Genel Kurmay Başkanlığı Mehteran Takımının da katıldığı bir kutlamayla gerçekleşti.

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu'nun (TADF) düzenlediği Türk Amerikan Kültür Festivali'nin Galası New York'ta, Genel Kurmay Başkanlığı Mehteran Takımı'nın da katıldığı bir kutlamayla gerçekleşti. Katılımın beklenenden çok az olduğu gecede, Mehteran Takımı, Beşiktaş Belediyesi Oyun Gençlik ve Spor Kulübüne bağlı halk oyunu ekibi de performanslarıyla geceye renk kattı.

Times Meydanı'ndaki Sheraton Otel'de düzenlenen galanın açılışında; Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Halit Çevik, New York Başkonsolosu Ertan Yalçın, TADF Başkanı Atilla Pak ve Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Kenesi) Genel Sekreteri Ramil Hasanov birer konuşma yaptı.Galaya eski meclis başkanı Kamer Genç'te katıldı.

TADF Başkanı Pak, konuşmasında; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan gelen mesajları davetlilere okudu.

Türk Günü Yürüyüşü'nün, Türk toplumunun çözülmez varlığını dünyaya göstermek için önemli bir fırsat olduğunu vurgulayan New York Başkonsolosu Ertan Yalçın da "Yarın dünyanın en önemli merkezlerinden olan New York sokaklarında taşıyacağımız bayraklarımız gururla dalgalanacaktır. Mehter takımımızın ihtişamı göz kamaştıracaktır. Soydaş, akraba ve kardeş toplumlar da bizlerle birlikte kol kola yürüyüşümüze katılacaktır. Bu görkemli tören, birlik ve beraberliğimizin, hangi görüş ve düşünceden olursa olsun toplumumuzun çözülmez varlığını dünyaya göstermek için önemli bir vesiledir" dedi.

New York'ta bu yıl 34'uncusu gerçekleşecek geleneksel Türk Günü Yürüyüşü'nün önemine dikkat çeken Büyükelçi Çevik, "Türk Amerikan toplumunun kıymetli mensupları; hangi siyasi görüşü taşırsak taşıyalım, hangi dini inancı benimsersek benimseyelim, hangi etnik kökenden gelirsek gelelim, büyük bir milletin ferdi olduğumuz için gurur duymalı, birlik ve beraberliğimizi her zamanki gibi korumalıyız" diye konuştu.

Programda sahne alan sanatçılar İzzet Yıldızhan, Murat Çelik ve Hayal'ın yanı sıra Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehteran Birliği ile Beşiktaş Belediyesi Oyun Gençlik ve Spor Kulübüne bağlı halk oyunu ekibi de geceye renk kattı. - York

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Beşiktaş Belediyesi Halit Çevik Çevik Türk New York Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title