Haberler

Nevşehir İl Müftülüğünden "Aile İçi İletişimde Anne, Baba ve Çocuk Diyaloğu" Konulu Konferans

Nevşehir İl Müftülüğü tarafından “Aile İçi İletişimde Anne, Baba ve Çocuk Diyaloğu” konulu konferans düzenlendi.

Nevşehir İl Müftülüğü tarafından "Aile İçi İletişimde Anne, Baba ve Çocuk Diyaloğu" konulu konferans düzenlendi.

Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleşen konferansa konuşmacı olarak Araştırmacı-Tarihçi Yazar Mustafa Turan katıldı. Merkez Hilal Camii İmam Hatibi Yaşar Öz'ün okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda açılış konuşması yapan İl Müftüsü Yakup Öztürk, aile içi şiddetin, boşanmaların ve çocuk istismarlarının son dönemde arttığına dikkat çekerek: "Buna duyarsız kalmamız mümkün değildir. Bu nedenle Nevşehir'de birbiri ardına etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Mesala; Müftülüğümüz tarafından Kadınlar Günü vesile edilerek Diyanet İşleri Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanımız Nevşehir, Ürgüp ve Kozaklı 'da "Mutlu Aile" konulu konferanslar gerçekleştirdi. Aynı zamanda Acıgöl ilçe Müftülüğümüz tarafından "İslam'da Kadın ve Aile" konulu konferans icra edildi. Ayrıca Aile Haftası nedeniyle eşleriyle birlikte davet edilen cemaate pilot seçilen 8 camide 7 gün akşam sorulu cevaplı "Aile İçi Sorunlar" la alakalı toplam 56 program gerçekleştirildi." dedi.

Müftü Öztürk'ün açılış konuşmasının ardından Nevşehir'de görev yapan İmam-Hatip, Müezzin-Kayyım ve Nevşehir Belediyesi müzisyenlerinden oluşan Türk Tasavvuf Müziği topluluğu çeşitli ilahiler seslendirdi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Yazar Mustafa Turan ise konuşmasında; "Herkes ister ki, çocuğu ahlaklı, edepli ve terbiyeli olsun. Sosyal hayatta ideal ve iyi bir insan, sınavlarda da çok başarılı olsun. Üstün yetenek sahibi olsun. İyi bir işte çalışsın ve çok para kazansın. Fakat unutmayalım ki, çocuklar bizim istediğimiz gibi olmazlar. Yetiştirdiğimiz gibi olurlar. Herkes anne baba olabilir. Ama bütün mesele, bilimsel açıdan iyi ve ideal bir anne baba olabilmektir. Çocuklarımızı gerek ahlaki ve gerekse başarı açısından yetiştirme konusunda ne biliyoruz? Çocuk eğitimi konusunda bir eğitim aldık mı acaba? Konunun hassasiyetinden haberimiz var mı? ya onlara karşı yanlış davranıyorsak… Hz. Ali: "Eğri cetvelden doğru çizgi çıkmaz" der. Biz anne baba olarak doğru cetvel olmalıyız ki, çocuklarımız da bu ailede doğru eğitilsin.

Bir Psikiyatrist: "Bana getirilen çocukların yüzde 80'inde hiçbir problem çıkmıyor. Problem anne babada" diyor. Aslında çocuk eğitimi annenin annesinin karnında başlıyor. Zeka'nın: yüzde 35'i anne babadan kalıtım yoluyla, yüzde 20'si annenin hamilelik döneminde, yüzde 45'i ise doğumdan sonraki çocukların yetişmelerine göre şekilleniyor. Bu gün pek çok çocuk, ailesi tarafından yanlış davranışlar sebebiyle, sevildiğini maalesef hissedememektedir. Çocuklarımıza olan sevgimizi, gözlerle, sözlerle, dokunarak, dinleyerek ve ilgiyi odaklayarak gösterebiliriz" dedi.

Konuşmasının ardından Araştırmacı-Tarihçi Yazar Mustafa Turan'a İl Müftüsü Yakup Öztürk, günün anısına plaket takdim etti. - NEVŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Turan Yakup Öztürk Kapadokya Nevşehir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title