Haberler

Nevşehir'de, Vefatının 100. Yılında İsmail Gaspıralı'nın İdealleri, İşleri ve Tavsiyeleri Konulu...

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Türk Dünyası Kültür Topluluğu ve Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı tarafından ‘Vefatının 100. Yılında İsmail Gaspıralı İdealleri, İşleri, Tavsiyeleri’ konulu panel düzenlendi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Türk Dünyası Kültür Topluluğu ve Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı tarafından 'Vefatının 100. Yılında İsmail Gaspıralı İdealleri, İşleri, Tavsiyeleri' konulu panel düzenlendi.

Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen panele; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Pekacar, Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Tuncay Bülbül, NEVKAM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Adem Öger, Tarih Bölüm Başkanı Doç. Dr. İlyas Gökhan, üniversitenin akademik ve idari personeli ile öğrencilerin yanı sıra davetliler katıldı.

Panel Başkanı Doç. Dr. Mehmet Çeribaş, Türk dünyasının genel sorunlarına değinerek panelin açılışını yaptı. Panele konuşmacı olarak katılan Yrd. Doç. Dr. İbrahim Akış, İsmail Gaspıralı'nın yaşadığı dönem, çalışmaları ve idealleri noktasında bilgiler verirken, Dr. Muhsin Kadıoğlu ise İsmail Gaspıralı'nın fikirleri doğrultusunda Türk dünyası ile ilgili günümüzde ve gelecekte yapılabileceklere değindi.

Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı tarafından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Pekacar'a, Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Tuncay Bülbül'e, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehmet Çeribaş'a ve Türk Dünyası Kültür Topluluğu Danışmanı Araştırma Görevlisi M. Emin Yıldızlı'ya vakfın yayınlarının hediye edildiği panel sonunda, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Pekacar, paneli düzenleyen ve emeği geçenlere teşekkür ederek panelistlere teşekkür belgesi takdim etti. - NEVŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İsmail Gaspıralı Çetin Pekacar Hacı Bektaş Nevşehir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title