Haberler

Nebiyan İçme Suyu Arıtma Tesisi'nin Onarımı Tamamlandı

Samsun'un Bafra ve 19 Mayıs ilçeleri sınırları içersinde bulunan Nebiyan Dağı İçme Suyu Arıtma Tesisi'nin bakım ve onarımı tamamlandı.1997 yılında yapılan ve 52 köye 3 beldeye içme suyu sağlayan tesis 2011 yılında KÖYDES yatırım projeleri...

Samsun'un Bafra ve 19 Mayıs ilçeleri sınırları içersinde bulunan Nebiyan Dağı İçme Suyu Arıtma Tesisi'nin bakım ve onarımı tamamlandı.

1997 yılında yapılan ve 52 köye 3 beldeye içme suyu sağlayan tesis 2011 yılında KÖYDES yatırım projeleri kapsamında 963 bin 926 liraya ihalesi yapılarak modern bir tesis haline getirildi. Laboratuvar binası, kimya odası, blower odası yapılarak, kum havuzları takıldı. Havuzların arıtma ekipmanları değiştirilerek modern bir arıtma tesisi haline getirildi.

Bafra ve 19 Mayıs ilçelerine ait 52 köy ve İkizpınar, Doğanca, Yörükler beldelerinin su ihtiyacını karşılayan Nebiyan Dağı İçme Suyu Arıtma Tesisi'nin bakım onarımı tamamlanarak su verme işlemi başladı.

Bafra İlçe Kaymakamı Ali Katırcı, "Türkiye'de sadece üç yerde mevcut bulunan PVC petek lameller çöktürme havuzlarına yapıldı. Böylelikle suda askıda buluna partiküllerin çökertme hızı artırıldı. Birlik tarafından kimyager alınarak sistemin daha teknik çalışması sağlandı. Kum havuzları otomatik ters yıkama sistemi getirilerek sistemi daha basit işletir hale getirildi. Aynı zamanda klorlama ekipmanları gözden geçirilerek çıkan sudan numuneler alınarak laboratuvar da yapılan tahlillerde çok olumlu sonuçlar alındı. Aynı zamanda hıfzıssıhhaya teyit etmek amacıyla numune gönderildi. İnsani tüketim hakkında ki yönetmenliğin içinde bulunan parametreleri uyum sağlayarak olabilecek en modern tesis haline getirildi" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title