Haberler

NATO'nun Amacı Rusya'yı Doğudan Kuşatmak"

Makedonya'nın NATO'ya katılım sürecini değerlendiren İstanbul Aydın Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Naim Babüroğlu: "NATO'nun amacı Rusya'yı doğudan kuşatmak" dedi.

Makedonya'nın NATO'ya katılım sürecini değerlendiren İstanbul Aydın Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Naim Babüroğlu: "NATO'nun amacı Rusya'yı doğudan kuşatmak" dedi.

Yunanistan ile 1991'de eski Yugoslavya'dan ayrılıp bağımsızlığı ilan ettiğinden beri yaşadığı isim sorununu 2018'de çözüme kavuşturan Makedonya, geçtiğimiz günlerde NATO'ya katılım protokolünü imzaladı.

Açık kapı politikası üye sayısını artırdı

Sovyetlerden kopan ülkelerin NATO'ya üyeliğinin kabul edilmesi için NATO'nun 'Açık Kapı' politikası uyguladığını ifade eden İstanbul Aydın Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Naim Babüroğlu, "Çek Cumhuriyeti, Macaristan ve Polonya 1999'da, Bulgaristan, Romanya, Estonya, Letonya, Litvanya, Slovenya ve Slovakya 2004'de, daha sonra 2009 yılına geldiğimizde Hırvatistan, Arnavutluk ve Karadağ bu politikayla üyeliğe kabul edildi. Böylece üye sayısı 29 oldu. Şimdilerde de Makedonya'nın üyelik sürecine tanıklık ediyoruz. Tüm NATO üyeleri, bu üyeliği kabul ettikten sonra Makedonya, yaklaşık 6-7 ay gibi bir süre içerisinde pakta üye olarak, Rusya'yı kuşatma politikası izleyen NATO, Makedonya'nın üyeliğiyle birlikte Rusya'yı doğudan da kuşatmış olacak" diye konuştu.

"Makedonya'da AB üyesi olur"

Makedonya'nın artık NATO'yla uyumlu olarak diğer üye ülkelerin silahlı kuvvetleri gibi, gelecekte modern bir ordu haline dönüşeceğini belirten Babüroğlu, "Makedonya, NATO'nun yardımlarıyla daha modern silahlara sahip olacak. NATO üyesi ülkeler, daha sonra AB üyesi de oluyor. Ayrıca, Varşova Paktı'nın eski üyesi olan 14 ülkenin hepsi şu anda AB üyesi. Bu ülkeler önce NATO'ya üye oluyor. Üye olan ülkeler sonra AB'ye başvuruyor ve AB süreci başlayınca üye oluyorlar. Makedonya'nın NATO üyeliği AB üyeliğinin de yolunu açtı. Bu üyeliğin ardından, ilerleyen yıllarda Makedonya'da AB üyesi olur" diyerek cümlelerini sonlandırdı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Aydın Üniversitesi Rusya Federasyonu Avrupa Birliği Makedonya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title