Haberler

Nasreddin Hoca ve Keloğlan Obezite ile Mücadele Edecek

İzmir Halk Sağlığı ve Gediz Üniversitesi'nin ortaklaşa yürüteceği projede ilkokul öğrencilerine şişmanlığın zararları, Nasreddin Hoca ve Keloğlan karikatürleriyle anlatılacak

İzmir Halk Sağlığı ve Gediz Üniversitesi'nin ortaklaşa yürüteceği projeyle ilkokul öğrencileri aşırı kilolu olmanın sağlığa zararları hakkında Nasreddin Hoca ve Keloğlan karikatürleriyle bilinçlendirilecek.

Gediz Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, bireylere küçük yaşta sağlıklı yaşam alışkanlıklarını kazandırmak amacıyla İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü ile protokol imzalandı.

Proje kapsamında Gediz Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zülfükar Bayraktar ile 10 öğrencisi, sağlıklı nesiller yaratılması için hikayeler yazacak, sonrasında bu öyküler karikatürleştirilecek ve İzmir Valiliği tarafından kitaplaştırılarak ilkokullarda dağıtılacak.

Kitaplarda, Nasreddin Hoca ve Keloğlan, dengeli beslenme ve hareketli yaşamla zayıflamayı öğütleyecek, ellerin sık sık yıkanmasını ve dişlerin düzenli olarak fırçalanmasını isteyecek.

"Sağlıklı olursak verimli olabiliriz"

Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik de konuya ilişkin yaptığı açıklamada, başarılı bir geleceğin ancak sağlıklı nesillerle mümkün olabileceğine dikkati çekti.

Sağlıklı insanın verimli olabileceğini belirten Çevik, "Bir ülkenin başarılı olabilmesi de sağlıklı bireyler yetiştirmesine bağlı. Bu bilinci daha küçük yaşlarda çocuklarımıza aşılamamız, onlara sağlıklı yaşamın kapılarını açmamız gerekiyor. Milli kahramanlarımız aracılığıyla işte bunu sağlayacağız. Gediz Üniversitesi olarak toplumumuza ve yarınlarımıza böyle bir katkıda bulunacağımız için mutluyuz" ifadelerini kullandı.

İzmir Halk Sağlığı Müdürü Doç. Dr. Mustafa Tözün ise Sağlık Bakanlığı araştırmasına göre, 5-14 yaş arası çocuklardaki obezite oranının yüzde 10'a ulaştığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bir başka ifadeyle 10 çocuktan biri aşırı kilolu. Oldukça yüksek olan bu oranı Gediz Üniversitesi ile İzmir'de aşağıya çekmek istiyoruz. Çünkü çocukluk çağında alınan kilolar kolay kolay verilmiyor ve kronik hastalıkları da beraberinde getiriyor. Bunu önlemek için çocuklarımızın hareket etmesini ve sağlıklı beslenmesini sağlamalıyız. Nasreddin Hoca ve Keloğlan'ın öğütlerinin etkili olacağına inanıyoruz." - İzmir

Kaynak: AA / Güncel

Gediz Üniversitesi Seyfullah Çevik İzmir Valiliği Nasreddin Hoca Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title