Haberler

Namık Dursun kimdir ? MHP Tunceli'de Dursun'u aday gösterdi

Güncelleme:

Namık Dursun kimdir ? MHP, Tunceli 1. sırada aday olarak Namık Dursun'u gösterdi. 2004-2006 yılları arasında İl Jandarma Komutanı olan Dursun'un ismi fişleme skandalıyla gündeme gelmişti.

Namık Dursun kimdir ? TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde Hozat'taki fişleme iddialarını araştırmak üzere kurulan Alt Komisyon, Hozat'a gitmiş, 28 köy muhtarı komisyona Albay Namık Dursun ile ilgili şikayetlerini iletmişti. O şikayetlerde ise tehditvari ifadeler bulunuyordu.

MHP, Tunceli'de birinci sıra milletvekili adayı olarak 2004-2006 yılları arasında Tunceli İl Jandarma Alay Komutanlığı yapan Albay Namık Dursun'u seçti.

KOMİSYON KARŞISINA ÇIKMIŞTI

Namık Dursun'un ismi son olarak Tunceli'nin Hozat ilçesindeki fişleme skandalı haberleriyle gündeme gelmiş, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde Hozat'taki fişleme iddialarını araştırmak üzere kurulan Alt Komisyon, Albay Namık Dursun'u dinlemişti.

MUHTARLAR ŞİKAYETLERİNİ ANLATMIŞTI

Hozat'taki 300'e yakın fişlemeyle ilgili haberlerden sonra TBMM Hozat Alt Komisyonu, Hozat'a giderek üçü kamu görevlisi 21 kişiyi dinlemişti.

28 köy muhtarı, komisyona Albay Namık Dursun ile ilgili şikayetlerini anlatmış ve bu ifadeler komisyonun dosyasına girmişti.

TEHDİTVARİ İFADELER VARDI

Aralarında, Akpınar, Karabakır, Altınçevre, Beşelma, Çağlarca, Çığırlı, Karabakır, Karaçavuş, Kardelen, Köprübaşı, Uzundal, Sarısaltık, gibi 28 köy muhtarının altına imza attığı tutanak da, Alay Komutanı Namık Dursun'la ilgili tehditvari ifadeler yer alıyordu.

BOMBA İFADELER

"10 kasım 2004 tarihinde Tunceli Hozat ilçesi kaymakamlığının köylere hizmet götürme birliği adı altında yapılan toplantıda Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Namık Dursun konuşmasında tehdit savurarak şu sözleri söylemiştir:

"Muhtar olup da çocukları dağda olan muhtarlar istifa edecekler, köyde terörist faaliyetleri tespit ettiğim muhtarların başını ezerim, devletin kendilerine 116 milyon maaşının hakkını vermeyen muhtarın başını ezerim, Tunceli bölgesinde vurulan teröristin cenazesine katılan araçlara bilinçli olarak 19 milyar para cezası kestim, köyde muhtarlık yapan kişilerin dağdaki akrabaları bulunan muhtarların teröristlerden güç aldığını tespit ettiğimde bunlarla ilgili kaymakamlarla görüşüp mühürlerini elinden alırım, kursağınızdan geçen devletin 3 kuruş hakkını vereceksiniz. Tunceli eğer böyle hareket ederse Pülümür yolunu keserim. Elazığ yolunu keserim gelsin; MKP size baksın. Ben burada il valimizin adına bulunup onun adına konuşuyorum..." (Kaynak : CNNTürk)

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Tunceli Hozat Sıkıcı Gündem Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title