Haberler

Nalbant Turan Taziye Evi Hizmete Açıldı

Yozgat'ta hayırsever işadamları tarafından mezarlıklara yapılan taziye evlerinden Nalbant Turan Taziye Evi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Yozgat'ta hayırsever işadamları tarafından mezarlıklara yapılan taziye evlerinden Nalbant Turan Taziye Evi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

İşadamı İşadamı Mustafa Koç tarafından Taşocağı Mezarlığı'na yaptırılan Nalbant Turan Koç Taziye Evi'nin açılış törenine Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Fahri Açıkgöz, İşadamları Mustafa Koç ve Bilal Şahin, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, belediye hayırsever işbirliği ile tüm mezarlıklara taziye evleri yaptırdıklarını belirterek, "Daha önce Aşağı Çatak Mezarlığına, Hayırsever İşadamımız Necip Alakoç tarafından yaptırılan, taziye evinin açılışını yapmıştık, bu günde yine Hayırsever İşadamımız Mustafa Koç tarafından Taşocağı Mezarlığına yapılan Nalbant Turan Taziye Evini hizmete açıyoruz. Gerçekten çok güzel bir hizmet, Allah işadamımızın hayrını kabul etsin." dedi.

İl dışında çok sayıda yaşayan Yozgatlının bulunduğunu ifade eden Belediye Başkanı Yusuf Başer,"Mezarlıklarda cenaze defnedildikten sonra cenaze sahipleri yer konusunda sıkıntılar yaşıyordu. Bunu önlemek için hem de evlerdeki yoğunluğu azaltmak için taziye evleri yapılmasını arzu etmiştik. İş adamlarımızla görüştük, onlarda taziye evlerini yaptıracaklarını söylediler, bugün bu evlerden birini daha hizmete açıyoruz, hayırlı uğurlu olsun." diye konuştu.

Daha sonra konuşan Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, İşadamı Mustafa Koç'a Yozgat'a yaptı hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, "Yozgatlı hemşerilerimizin çoğu il dışında yaşıyor. Cenazesi olduğu zaman apar topar geliyorlar. Cenaze vakalarında bir takım zorluklar çekiliyor. Böyle bir ihtiyacın hayırsever iş adamlarımız ve belediye başkanımız tarafından görülerek buraya yaptırılması her türlü takdirin üzerindedir. İlimizde hayırlı işlere vesile olan herkese şükranlarımı sunuyorum. İnsanın yapacağı en iyi işlerden biri de ilerisini düşünerek malından çevreyi istifa ettirmesidir." dedi.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından konuklara ve vatandaşlara etli pilav ikram edildi. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasan Yılmaz Yusuf Başer Ak Parti Yozgat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title