Haberler

Osman Sınav: Müslüman Olmayan Birisi Mevlana Filmi Çekemez

Güncelleme:

Sinema sektörüne ve yeni projelerine dair açıklama yapan yapımcı ve yönetmen Osman Sınav, "Amerikalılara kaptırmazsak, Türkiye 'Bunu Hollywood çeker' demezse, Mevlana filmini bizim yapmamız lazım." dedi.

Bugüne kadar çok izlenenler arasında birçok film ve diziye imza atan Osman Sınav, sinemanın estetik değerler bütünlüğü olduğunu dile getirerek, "Mevlana projesi üzerinde çalışıyorum. İnşallah yapacağım. Hedeflerimden birisi o. Ömer (Lütfi Mete) ağabeyin Mevlana çalışması vardı ve o çalışmada da bulundum. Önce, 'Mevlana filmi nasıl yapılmalı?' üzerine bir çalışma yapmak ve finansmanını oluşturmak lazım. Yol haritası çıkarıldı. Şimdi ben onun üzerinde çalışıyorum. Amerikalılara kaptırmazsak, Türkiye 'Bunu Hollywood çeker' demezse, Mevlana filmini bizim yapmamız lazım."

"MEVLANA FİLMİ ÇEKMEK İÇİN ÖNCE MÜSLÜMAN, SONRA TÜRK OLMAK LAZIM"

Mevlana'yı iyi anlamanın önemine değinen Sınav, "Mevlana filmi çekmek için önce müslüman olmak sonra da Türk olmak lazım. Yani müslüman olmayan birisi Mevlana filmi çekemez bence. Çekmesi de yanlış olur. Bir oyuncunun gözünde hangi durumda, hangi duruşta, hangi anda nasıl bir ifade olması lazım? Bunu anlamak için Mevlana olmak gerekmiyor ama önce Müslüman olmak gerekiyor. Müslüman olmayan bir insan, o ruhu o tasavvufu nasıl anlayacak? Mevlana dönemin en büyük alimi. Konya'da, Selçuklu başkentinde en büyük üniversitenin rektörü. Şems bilgisiz bir adamı değil, bu alimi irşad ediyor. Bu ne demek? Bilginin ötesinde ne görüyor?" değerlendirmesinde bulundu.

YENİ KONSEPTLERİN PEŞİNDE

Osman Sınav, yeni konseptler üretmeye çalıştıklarını aktararak, "Bizim işimizin esası, hayal kurup fikir üretmek. Topluma ve yeni gidişe doğru ne yapmamız lazım? Toplumdaki gelişen trend nedir? Bu trendlere uygun yeni temalar, yeni hikayeler kurmamız lazım. Yani Türkiye'nin hikayesi nereye doğru gidiyor? Biz bunun için nerede yer alacağız, buna bakmak lazım." şeklinde konuştu.

"DÜNYAYA FORMAT SATMALIYIZ"

Sınav, format üretmenin dünyanın en zor işi olduğunu söyleyerek şöyle devam etti:

"Bizim, dünyaya format satıyor olmamız lazım. Format arayışını ciddiye almadığımız için maalesef ki format almaya başladık yeniden. Bu, sektör adına kötü bir şey. İnsanları yeni format üretmeye teşvik etmek lazım. Format üretimine odaklanmak için bundan artı bir şey elde ediyor olmak lazım. Türkiye'deki telif hakları doğru çalışmadığı için yapımcı ilave çok fazla bir şey elde edemiyor ve format üretmeye çok önem vermiyor. Hazır format alıp yapmak daha kolay geliyor."

"EN SİNEMATOGRAFİK KÜLTÜR VE TARİH BİZDE"

Dizi ve sinema yapımlarında dönem işlerine ağırlık verilmesi gerektiğine vurgu yaparak şunları söyledi:

"Türk tarihinin her sayfasından onlarca dizi çıkar. Dünyanın en sinematografik kültürüne ve tarihine sahibiz. Bunu sinemacı olarak, en iyi 'yapamayan' da biziz. Dünyada, 'kendi tarihinin sinemasını, dramasını yapamamışlar' sıralaması yapılsa, herhalde Türk sinemacılar 1. sırada yer alır. Ruhunu doğru koyarsanız oluyor. 'Diriliş Ertuğrul' dizisi, ruhu doğru koyulduğu için başarılı oldu."

Kaynak: AA / Güncel

Osman Sınav Hollywood Türkiye Mevlana Magazin Güncel Haberler

500

Yorumlar (21)

IRKÇILIĞIN KİTABINI YAZMIŞ:

BU ÜLKEDE NEDEN SANAT VE KÜLTÜR YERLERDE SEYREDİYOR ASLINDAN ŞU KENDİSİNE YÖNETMEN DİYEN ADAMA BAKARAK ANLAMAK GÜÇ DEĞİL. MEVLANAYI ÇEKMEK İÇİN MÜSLÜMAN OLMAK GEREKİRMİŞ:)) BİR BURDA BİLE BİLE DİNCİLİK YAPMIŞ. OYSA MEVLANAYI ARAŞTIRIP BİLGİ SAHİBİ OLAN BİR PEKALA FLİM ÇEKER. . İKİ NEYMİŞ İLLE TÜRK OLACAKMIŞ ;:)) BURDA DA BİLE BİLE BU KEZ ETNİK IRKÇILIK YAPMIŞ. . BEN ŞAHSEN 21. YÜZYILDA HALA BU ORTA ÇAĞ ZİHNİYETLERİN ÜLKEMDE VAR OLMASINDAN KAYGILIYIM. . NE DİYİM AYAKLAR BAŞ BAŞLAR AYAK OLMUŞ BU ÜLKEDE. _-

27
8
yanıtYanıtla
müslüman uygulamalı çeksin:

şems ile arsındaki aşkın filmini çekmek rambonun bile midesi kaldırmaz

18
12
yanıtYanıtla
Zihniyeti yanlis:

Antony queen Cagri film yapti Ben ce gayet guzel. Osman bey kendi isine bak sen

19
6
yanıtYanıtla
..:

ne kadar cahil ne kadar iğrenç konusmalar var mevlana ile şemsin neye kime duydugu aşk önce bi arastırıp daha sonra konuşun pis insan müsvetteleri

17
6
yanıtYanıtla
ÜLKÜCÜ:

KENDİSİ MÜSLÜMAN DEĞİL. . İKİ TÜRK DEĞİL. . ŞİMDİ YENİDEN SORUYORUM SEN NE AYAKSIN LAN !!!!

7
14
yanıtYanıtla
tarık:

nerden biliyon müslüman değil

yanıt1
yanıt0
bak bak:

Irkci fasolar müslüman olamaz!

11
7
yanıtYanıtla
hee hee:

zaten onlarda mevlana filmi çekmek için yanıp tutuşuyordu. . .

10
6
yanıtYanıtla
İSLAM:

BENİM KARŞIMDA BU SÖZÜ SARFETSEYDİ TEKME TOKAT DALARDIM. . .

5
8
yanıtYanıtla
dobra:

Adamı anlamayan öküzler biraz araştırın adam muhteşem yüzyıl gibi tarihle alakası olmayan ermeni ve yahudi projelerine dikkat çekiyor. NE IRKÇISI.

7
4
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title