Haberler

Muş'ta Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması

Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma yarışması bölge finali Muş'ta yapıldı.

Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma yarışması bölge finali Muş'ta yapıldı.

Zafer Mahallesindeki Çağlayan Camisi'nde Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Davut Kaya başkanlığında yapılan yarışmaya, Bingöl, Hakkari, Van ve Şırnak'tan hafızlar katıldı.

Davut Kaya'nın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda hafızlar, Kur'an-ı Kerim'i en güzel şekilde okuyabilmek için çaba gösterdi.

Jüri üyelerinin, tecvid ve mahreç, yüzünden doğru okuma, makam ve ses değerlendirme esaslarına göre puanlama yaptığı yarışmada, Van'dan Turan Akdan birinci, Şırnak'tan İrfan Erdem ikinci, Bingöl'den Hadi Aras ise üçüncü oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurlu Üyesi Davut Kaya, Kur'an-ı baştan sona kadar ezberlemenin çok yüce bir derece olduğunu söyledi.

Muş İl Müftüsü Alettin Bozkurt ise, Muş'ta her yıl olduğu gibi "Camiler ve Din Görevlileri Haftası"na yetişmek üzere din görevlileri arasında hafızlık yarışması düzenlendiğini söyledi.

Bozkurt, Van, Şırnak Hakkari ve Bingöl ilerinden din görevlilerinin yarışmaya katıldığını belirterek, birinci olan din görevlisinin Türkiye finallerine katılacağını aktardı.

Kaynak: AA / Güncel

Şırnak Bingöl Muş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title