Haberler

Muş'ta Karne Sevinci

MUŞ (İHA) – Muş Valisi Seddar Yavuz, bu ülkede etnik bir sorun olmadığını belirterek, “Bu ülkenin bir terör sorunu vardır” dedi.

MUŞ (İHA) – Muş Valisi Seddar Yavuz, bu ülkede etnik bir sorun olmadığını belirterek, "Bu ülkenin bir terör sorunu vardır" dedi.

2015-2016 eğitim öğretim yılının ikinci döneminin sona ermesi nedeniyle Prof. Dr. Vahit Özmen Ortaokulu'nda karne töreni düzenlendi. Törene Vali Vedat Seddar Yavuz, Belediye Başkanı Feyat Asya, okulu yaptıran İstanbul Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Şişli Florence Nightingale Hastanesi Meme Sağlığı Bölümü'nün Direktörü Prof. Dr. Vahit Özmen ve eşi jinekolog Opr. Dr. Nevin Özmen, İl Milli Eğitim Müdür Cevdet Arslan, kamu kurum amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan karne töreninde bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, bu ülkede etnik bir sorunun olmadığını ve bir terör sorunu olduğunu belirtti.

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Vali Yavuz, "Bugün bu ülkede etnik bir sorunda yoktur. Bu ülkenin bir terör sorunu vardır. Bu terör sorununu da biz mutlak suretle aşacağız ve aşmaya devam edeceğiz. Bombalı araçlarla bu şehrin göbeğine gelenler, bu şehre kan ve gözyaşından başka hiç bir şey vaat edemez. Sizlerin geleceğini karartmaktan başka hiçbir işe yaramaz. O yüzden siz gençlere seslenmek istiyorum. Sevgili çocuklar; hayat öylesine kıymetli, bunun değerini ve kıymetini bilin ve hayatınızı heba etmeyin. Sizleri yanlış yollara saptırmak isteyenlere sakın ama sakın fırsat vermeyin. Değerli anneler ve babalar lütfen çocuklarınıza sevgi ve şefkat gösterin. Bütün sorumluluğu devlete ve devletin kurumlarına atmayın. Anne, baba olmak sadece çocuk doğurmak değildir. Anne, baba olmak çocuğuna sahip çıkmaktır, sevmektir, şefkat göstermektir ve 24 saat buna devam etmektir" dedi.

Muş il genelinde 710 okulda eğitim gören 125 bin öğrencinin karne sevincini yaşadığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan ise, "Bugün il genelinde 125 bin öğrencimiz karne sevincini yaşayacaktır. Tabi dersleri iyi olan, başarılı olan öğrencilerimiz mutluluğu yaşayacak, biraz daha az başarısı olan öğrencilerimiz de kendilerini sorgulama, çekidüzen verme ve bir sonraki eğitim öğretim yılına hazırlama için çalışmalar yapacaktır" diye konuştu.

Törende bir konuşma yapan Prof. Dr. Vahit Özmen de, kendisinin Muşlu olduğunu hatırlatarak, "Bizler alın teriyle para kazanan insanlarız, biz zengin insanlar değiliz. Ben 7 çocuklu memur bir daire müdürünün çocuğuyum. Çok çalıştık çok emek verdik. İstanbul Tıp Fakültesinde öğretim üyesiyim ve eşimde kadın doğum uzmanı. Kazandığımızın önemli bir kısmını bu şekilde harcamayı uygun gördük" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından öğrencilere karneleri dağıtıldı. Törende ayrıca Vahit Özmen ve eşi Nevin Özmen, okulda başarılı olan öğrencilere çeşitli hediyeler vererek tebrik ettiler.

Tören, Soma konulu resim sergisinin gezilmesiyle son buldu. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cevdet Arslan Feyat Asya İstanbul Muş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title