Haberler

Muhsin İlyas Subaşı'na Edebiyat Ödülü Verildi

Kayseri’de yaşayan, ancak Türkiye genelinde ve yurt dışında da tanınan Şair ve Yazar Muhsin İlyas Subaşı’na yılın son gününde edebiyat ödülü verildi.

Kayseri'de yaşayan, ancak Türkiye genelinde ve yurt dışında da tanınan Şair ve Yazar Muhsin İlyas Subaşı'na yılın son gününde edebiyat ödülü verildi.

Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER)'nin 2013 Ödülleri bugün düzenlenen bir basın toplantısı ile kamuoyuna açıklandı.

Çemberlitaş'taki Basın Müzesi'nde düzenlenen basın toplantısında ödülleri derneğin yönetim kurulu üyelerinden Elif Sönmezışık duyurdu. Sönmezışık, yıl boyunca gerek ESKADER üyeleri, gerekse kültür sanat çevrelerinden görüşlerine itimat ettikleri kişilerle yapılan istişarelerin sonucunda bu ödüllerin belirlendiğini ifade ederek, "Amacımız titiz bir değerlendirme sonucunda en doğru seçimi yapmak ve kültür sanat dünyasına bu tercihlerle katkıda bulunmaktır. Beş yıldan beri açıkladığımız ödüller çok beğenildi. Şimdi'de ESKADER'in altıncı yıl ödüllerini duyuruyoruz. 31 kültür, sanat ve bilim insanı ile bazı kurumlar takdir edildi. Bu ödüllerin de beğenilmesi en büyük temennimizdir." dedi.

Bu konuşmadan sonra ödül alan isimler açıklandı. Muhsin İlyas Subaşı, "Toprağın Dili" adıyla yazdığı Aşık Veysel'i anlatan kitabıyla monografi dalında yılın yazarı ödülüne layık görüldü.

Subaşı'na ödülü Nisan ayında İstanbul'da düzenlenecek bir törende verilecek.

Muhsin İlyas Subaşı böylece 2013 yılını üç ödülle kapattı. Subaşı'na Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şubesi 5 Mart 2013'te, "Aşk Prensesleri de Öldürür" isimli romanına yılın romanı ödülünü, 20 Aralık 2013 yılında da Yeni Ufuklar Derneği, Türk Kültürüne Hizmet ödülünü verdi.

Muhsin İlyas Subaşı'nın eserini Kayseri'de kurulan 'Şiir Vakti Yayınları' neşretmişti. Böylece Kayseri'den bir yayınevi de eseriyle ödüllendirilmiş olmaktadır. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kayseri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title