Haberler

Muğla'da Genç Kızın Ölümüne İlişkin Dava

Muğla'nın Ortaca ilçesindeki Dalyan Kanalı'nda cesedi bulunan Cansu Kaya'nın ölümüne ilişkin davada, 2 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Fethiye Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "kasten öldürme", "cinsel istismar" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından tutuksuz yargılanan sanıklar Mehmet Poyraz Çalhan (18) ve Necati Demir (25) katıldı. Duruşma salonunda maktulün babası Osman Kaya, ablası Burcu Kaya ve tarafların avukatları ile Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu temsilcileri de hazır bulundu.

Mahkeme heyeti, Cansu Kaya'nın cesedine otopsi yapan Adli Tıp Uzmanı Dr. Melike Erbaş'ı tanık olarak dinledi. Erbaş, Kaya'nın otopsisinde boyun bölgesinde ekimozlara (cilt altındaki kılcal damarların hasarına bağlı olarak kanın cilt altına sızması) rastladığını, genital muayenesini de yaptığını, o bölgede de kanama ve yırtık bulgularını tespit ettiğini belirtti. Erbaş, "Kanama olduğu için bunu bir hafta 10 gün içerisinde meydana geldiğini düşünüyoruz. Ayrıca bulgularım doğrultusunda raporumda Kaya'nın bağ ile ya da elle boğma yoluyla ölmüş olabileceğini belirttim." diye konuştu.

Tanığın dinlenmesinin ardından söz alan müşteki avukatlarından İsmail Can Varol, Süleyman Demirel Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı olan Prof. Dr. Serhat Gürpınar'dan aldıkları rapor ile tanık adli tıp uzmanı Dr. Melike Erbaş'ın beyanlarının aynı yönde olduğuna işaret etti. Varol, "Tüm bunlar Kaya'nın tecavüz edilerek öldürüldüğünü ortaya çıkarıyor. Sanıkların tekrar tutuklanmasını talep ediyoruz." dedi.

- Sanıkların tutuklama talebi reddedildi

Zanlılardan Poyraz Çalhan'ın avukatı Coşkun Demir, Dr. Melike Erbaş'ın raporunun ardından itiraz ettiklerini, Adli Tıp Kurumu Genel Kurulundan gelen raporda tecavüz bulgusuna rastlanılmadığını hatırlatarak, sanıkların suçsuz olduğunu savundu.

Mahkeme, sanıkların tutuklu kaldıkları süreyi göz önünde bulundurarak, adli kontrol şartlarının başarı sağladığı gerekçesiyle tutuklama talebini reddetti. Duruşma, savcılık mütalaasının alınması ve raporların incelenerek avukatların savunmalarına süre verilmesi için ertelendi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri de duruşmanın ardından adliye girişinde kadın cinayetlerini protesto etti.

Cansu Kaya, geçen yıl 14 Haziran 2015'te kaybolduktan iki gün sonra Dalyan Kanalı'nda ölü bulunmuş, olayla ilgili Poyraz Çalhan ve Necati Demir tutuklanmıştı.

Sanıklar, 24 Haziran 2016'daki duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Poyraz Cansu Kaya Ortaca Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title