Haberler

Mudurnu'da Motor Sporları Turizmi Canlanacak

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Motorsiklet ile gösteriden detaylar Türkiye Motosiklet Federasyonu Asbaşkanı Dizman'ın konuşması Türkiye Motosiklet Federasyonu Asbaşkanı Dizman: "Federasyon olarak Mudurnu'da yarışlar düzenlemek, etkinlikler yapmak ve eğitim vermek istiyoruz.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Motorsiklet ile gösteriden detaylar

Türkiye Motosiklet Federasyonu Asbaşkanı Dizman'ın konuşması

Türkiye Motosiklet Federasyonu Asbaşkanı Dizman:

"Federasyon olarak Mudurnu'da yarışlar düzenlemek, etkinlikler yapmak ve eğitim vermek istiyoruz. ATV ve motor sporları turizmini Mudurnu'da canlandırmak istiyoruz"

Türkiye Motosiklet Federasyonu Asbaşkanı Hamit Dizman, Bolu'nun Mudurnu ilçesinde yarışlar düzenlemek istediklerini belirterek, "ATV ve motor sporları turizmini Mudurnu'da canlandırmak istiyoruz" dedi.

Mudurnu Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'nın 2016 Yılı Kültür ve Turizm Küçük Ölçekli Mali Destek Programı Proje Teklif Çağrısı kapsamında, Tekkeliler Konağı'nda toplantı düzenlendi.

Toplantıya, Mudurnu Kaymakamı Murat Mete, Belediye Başkanı Mehmet İnegöl, Bolu İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Fazıl Karaduman, Türkiye Motosiklet Federasyonu Asbaşkanı Hamit Dizman, Mudurnu Off-road Kulübü Başkanı Murat Yavuz, Türkiye Motokros Birincisi İslam Yıldız ve davetliler katıldı.

Motokros sporlarının ilçede yapılması konularının ele alındığı toplantının ardından, motokros sporlarının yapılacağı parkurda incelemelerde bulunuldu.

Kaymakam Mete, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede bu tür sporların yapılması için üzerilerine düşen görevleri yapacaklarını belirterek, "Motokros sporları Mudurnu ilçesinde düzenlenecek, altyapıyı kısa sürede yapacağız. Bölgemizde çok güzel gezilecek yerlerimiz var. Tabii ki bunlar ATV motorları ile yapılacak. Yapılması planlanan çalışmalarla gelecekte Mudurnu çok şey kazanacak" ifadelerini kullandı.

Türkiye Motosiklet Federasyonu Asbaşkanı Hamit Dizman ise verimli bir toplantı yaptıklarını vurgulayarak, şöyle konuştu: "Federasyon olarak Mudurnu'da yarışlar düzenlemek, etkinlikler yapmak ve eğitim vermek istiyoruz. ATV ve motor sporları turizmini Mudurnu'da canlandırmak istiyoruz. Çünkü Mudurnu tarihi doku, kültürel yapısı itibarıyla geçmişi ve güzelliği olan bir ilçemiz. Biz bugün yarışları yapacağımız parkuru gezdik. Gerçekten doğal bir parkur var. Ekiplerimiz parkuru beğendi. Teknik iş olarak projeleri değerlendirdik. Burada güzel aktiviteler yapmak istiyoruz. ATV ve spor turizmi burada canlandırılacak."

Türkiye 2015 Motokros Şampiyonu İslam Yıldız da Mudurnu'ya gençlere destek vermeye geldiğini ifade ederek, "25 yaşındayım ve bu spora 10 yaşında başladım. Türkiye Motosiklet Fedarasyonunda lisanslı yarışcıyım. 2011 yılından beri yarışıyorum. Her girdiğim yarışta birinciliğim var. 2015 yılında tüm yarışları düzenli takip ederek Türkiye şampiyonu oldum" dedi.

Düzenlenen toplantının ardından İslam Yıldız, motosikletle konağın önünde gösteri yaptı.

Kaynak: AA / Spor

Hamit Dizman Türkiye Mudurnu Bolu Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title