Haberler

Mucit İkizler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Misafiri Olacak - Kayseri/

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : -İkizlerin bilgisayar başında projelerini incelemesi -İkizlerin açıklamaları Öğrenci oyun oynarken detay Öğrencinin konuşması Emniyet Müdürlüğü detayı Mucit ikizler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın misafiri olacak Kayseri'de, anneleri ütü yaparken yorulmaması için "Otomatik Ütü Projesi" geliştiren 13 yaşındaki ikizler Rümeysa ve Tarık Mut, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne davet edildi İkizlerden Rümeysa Mut: "Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne davet edildiğimiz için mutluyuz" Kırıkkale'de yolda bulduğu parayı polise teslim eden 10 yaşındaki öğrenci de Erdoğan'ın konuğu olacak KAYSERİ/ ORHAN CANBULATEL/FATİH GÖKMEN - Kayseri'de, anneleri ütü yaparken yorulmaması için "Otomatik Ütü Projesi" geliştiren 13 yaşındaki ikizler ile Kırıkkale'de bulduğu parayı polise teslim eden 10 yaşındaki öğrenci, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne davet edilmenin sevincini yaşıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

-İkizlerin bilgisayar başında projelerini incelemesi

-İkizlerin açıklamaları

Öğrenci oyun oynarken detay

Öğrencinin konuşması

Emniyet Müdürlüğü detayı Mucit ikizler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın misafiri olacak

Kayseri'de, anneleri ütü yaparken yorulmaması için "Otomatik Ütü Projesi" geliştiren 13 yaşındaki ikizler Rümeysa ve Tarık Mut, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne davet edildi

İkizlerden Rümeysa Mut :

"Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne davet edildiğimiz için mutluyuz"

Kırıkkale'de yolda bulduğu parayı polise teslim eden 10 yaşındaki öğrenci de Erdoğan'ın konuğu olacak

KAYSERİ/ ORHAN CANBULATEL/FATİH GÖKMEN - Kayseri'de, anneleri ütü yaparken yorulmaması için "Otomatik Ütü Projesi" geliştiren 13 yaşındaki ikizler ile Kırıkkale'de bulduğu parayı polise teslim eden 10 yaşındaki öğrenci, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne davet edilmenin sevincini yaşıyor.

İkizlerden Rümeysa Mut, AA muhabirine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Kayseri'ye geldiğinde tanışma fırsatı bulduklarını söyledi. Havaalanında yaklaşık 15 dakika görüştükleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Otomatik Ütü Projelerini" anlattıklarını dile getiren Mut, anneleri ütü yaparken yorulmaması için ikizi Tarık ile hazırladıkları proje dolayısıyla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne davet edildiklerini belirtti.

Mut, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a davetinden dolayı çok teşekkür etti.

Projeleri hakkında bilgi veren Mut, "Bir saat içerisinde 90 parçayı ütüleyebilen bir makine. Fakat sanayi tipi. Sizin tek yapmanız gereken kıyafetleri asmak. Astıktan sonra üstlerine kumaş kaplamalı mıknatıs bir bant koyuyorsunuz. Bu sayede ütü gücü elde ediyoruz. Buhar haznesi de kıyafetlerin önünden bir kez geçerek buhar püskürtüyor. Bu şekilde hem buhar hem ütü gücü elde etmiş oluyorsunuz." diye konuştu.

Rümeysa Mut, "Biz proje geliştirme yolunda çok ilerledik. Küçükken ikizimin uzaktan kumandaları arabası vardı. Biz buna el fenerlerinde olan dinamo motoru takarak, tekerlekleri döndükçe pilin gücünü artırmayı düşünmüştük ama o zaman Yozgat'ın Çandır ilçesinde yaşadığımız için projemizi kimseye anlatamadık. Bundan 2 yıl sonra aynı projeyi Japonlar gerçekleştirmişti. Bunu duyunca birbirimize sarılıp ağlamıştık." ifadelerini kullandı.

Ailelerinin kendilerine çok büyük destek verdiğini vurgulayan Mut, annesinin "Başkalarının hayalleri ile oynayacağınıza, kendi hayallerinizle oynayın" sözünden yola çıktıklarını anlattı. Mut, "Proje üretmeyi seviyoruz. Bilimsel projeler dışında sosyal projelerde de yer alıyoruz. İkizimle Melikgazi Belediyesi Çocuk Meclisi'nin başkanlığını yapıyoruz. Talasemi ve Lösemililer Derneği Çocuk Kulübü ile Makine Mühendisleri Odası Kayseri Şubesi Çocuk Kulübü'nün başkanlıklarını da yürütüyoruz. Aktif olmayı seviyoruz." dedi.

Tarık Mut ise projeyi annelerinin ütü yaparken yorulmaması için geliştirdiklerini anlattı.

Ütü yapmayı kolaylaştırmak ya da otomatikleştirmek amacıyla yola çıktıklarını ifade eden Mut, projenin başlangıçta sığ ve işlevsiz olduğunu, 10 parça ürünün 1 saatte ütülenebileceğini, daha sonra projeyi geliştirdiklerini kaydetti.

İlkokul üçüncü sınıfta "Mars'ta Yaşam" adlı projeyle, proje geliştirmeye başladıklarını belirten Mut, şöyle devam etti:

"İkizimle Mars'ı anlatan bir belgesel izliyorduk. Mars'ta yüzde 95 oranında karbondioksit, azot gibi gazların olduğu öğrendik. Bu karbondioksidi ağaçlarla ya da farklı bir bitki örtüsüyle oksijene çevirebilirsek, azot zaten insanların yaşaması için gerekli bir gaz diye düşündük. Bu yöntemle Mars'ta küçük bir koloni kurulabileceğini hayal ederek yola çıktık."

"Davet edildiğimiz için mutluyuz"

Tarık Mut, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne davet edildikleri için mutlu oldukların belirterek, "Bu iş için çok emek verdik, projelerimiz var. Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz." dedi.

İkizlerin ablası Rüveyda Mut da liseden mezun olduğunu ve Lisans Yerleştirme Sınavlarına hazırlandığını belirtti.

Matematik ve fizikle ilgilendiğini belirten Mut, matematikte üslü sayılar ve binalarda deprem dayanım testlerine yönelik projeleri olduğunu sözlerine ekledi.

Örnek davranışıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuğu olacak

Kırıkkale'de 26 Ağustos 2015'te yolda bulduğu parayı polise teslim eden 10 yaşındaki Cihan Yılmaz da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuğu olacak.

Gürler İlkokulu 4. sınıf öğrencisi olan Yılmaz, mahallede evlerinin yanında oyun oynarken bakkaldan bir şeyler aldıktan sonra eve dönerken yerde 200 lira bulduğunu anlattı.

Cumhuriyet Polis Merkezi'ne giderek parayı vermek istediğini söyleyen Yılmaz, polislerin kendisine inanmadığını, babasını çağırdıklarını ve parayı polise teslim ettiklerini kaydetti.

Yılmaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne davet edildiği için mutlu olduğunu belirterek, "Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne ve Cumhurbaşkanımızın yanına gideceğim için çok heyecanlıyım, çok mutluyum. Orada gezeceğim, orayı göreceğim." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan 23 Nisan Kayseri Mut Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title