Haberler

Motosiklette Yeni Sezon Bodrum'da Başlayacak

Durmuş Genç - Motosiklette 2013 sezonu ve Türkiye Enduro Şampiyonası'nın açılışı, 2012 yılında Transanatolia Rally Raid Yarışı'nda geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybeden "Çöl Kaplanı" lakaplı Kemal Merkit anısına düzenlenecek yarışla Bodrum'da...

Durmuş Genç - Motosiklette 2013 sezonu ve Türkiye Enduro Şampiyonası'nın açılışı, 2012 yılında Transanatolia Rally Raid Yarışı'nda geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybeden "Çöl Kaplanı" lakaplı Kemal Merkit anısına düzenlenecek yarışla Bodrum'da yapılacak.

Türkiye Motosiklet Federasyonu'nun (TMF) yarış takviminde yer alan organizasyon, Bodrum Motosiklet Kulübü'nce gerçekleştirilecek. Kızılağaç Enduro Parkuru'ndaki yarışmanın başlangıcı 30 Mart Cumartesi günü Bodrum Belediye Meydanı'ndan verilecek.

TMF İdari Asbaşkanı Hamit Dizman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, toprak zemine sahip 22 kilometrelik parkurda sporcuların fizik ve mekanik dayanıklılığın yanı sıra doğal engellerle mücadele edeceğini söyledi.

Açılışın 2012 yılında Transanatolia Rally Raid Yarışı'nda geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybeden "Çöl Kaplanı" lakaplı Kemal Merkit anısına yapılacağını kaydeden Dizman, Kemal Merkit'in yıllarca Bodrum'da yaşadığını ve Bodrum Motosiklet Kulübü üyesi olduğunu hatırlattı.

-100 sporcunun katılması bekleniyor-

Dizman, 1. ayak yarışının yapılacağı Kızılağaç Enduro Parkuru'nun uzun, yorucu ve heyecan verici olduğunu vurgulayarak, "Parkur fiziki ve mekanik dayanıklılığın ön plana çıktığı, doğal engellerle dolu, bağlantı yollarından ve farklı zorluk dereceleri bulunan kros, extreme ve enduro test etaplarından oluşturuldu" diye konuştu.

Şampiyonaya Muğla, İstanbul, İzmir, Antalya, Ankara, Bursa ve diğer illerden Türkiye'nin en usta motosikletçilerinden 100'e yakın sporcunun katılmasını beklediklerini bildiren Dizman, şunları söyledi:

"Kızılagaç beldesindeki yeni parkur Yalı ve Bodrum belediyeleri ile Bodrum Motosiklet Federasyonu ve Bodrum Motosiklet Kulübü'nün katkılarıyla hazırlandı. Yumuşak toprak zemine sahip parkur, Bodrum manzarasına hakim bir alanda bulunuyor. Hazırlanan test etaplarına ulaşımın kolay olması, yarışın farklı noktalardan kolaylıkla izlenebilmesine olanak sağlayacak. 150 dönümlük geniş bir alanda hazırlanan kros test alanındaki seyirci etapları, motor sporları tutkunlarının heyecanı daha yakından hissetmelerini sağlayacak."

Türkiye Enduro Şampiyonası'nın başlangıcını yarın Bodrum Meydanı'nda Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Akgün ve Türkiye Motosiklet Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri verecek.

-Türkiye Enduro Şampiyonası takvimi-

TÜrkiye Enduro Şampiyonası'nın etapları ve tarihleri şöyle:

1. Ayak: Bodrum (30-31 Mart)

2. Ayak: Kemer (20-21 Nisan)

3. Ayak: Adana (11-12 Mayıs)

4. Ayak: Ankara (20-21 Temmuz)

5. Ayak: İzmir (7-8 Eylül)

6. Ayak: Fethiye (21-22 Eylül)

7. Ayak: İstanbul (5-6 Ekim)

Ayrıca 28-29 Eylül'de Kemer'de özel yarışlar da düzenlenecek.

Yayıncı: Tuncer Çetinkaya - MUĞLA

Kaynak: AA / Yerel

Hamit Dizman Kemal Merkit Türkiye Bodrum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 20 Mayıs hangi burç? 20 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 20 Mayıs tarihi hangi burç olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title